koncertek · programajánló

A Pierce The Veil és a Letlive bontja ősszel a Dürer Kertet!

Pofátlanul jó bulival fűti fel a Dürer Kert és New Beat a késő őszt, ugyanis a korábban már beharangozott, november 9-i Pierce The Veil bulihoz csatlakozott a már igazi kultusz státuszú, a posztrock / poszthardcore élén trónoló Letlive és az ízes-lendületes punk-rockban utazó, brit Creeper! 

pierce-the-veil-tour

Teltházas turnékkal, milliós Youtube-nézettséggel, újságcímlapokkal, különféle díjakkal és TV-s szereplésekkel a hátuk mögött a Pierce The Veil hamar a post-hardcore egyik legmenőbb nagykövetévé vált. A San Diegó-i csapatatot egy testvérpár, Vic és Mike Fuentes alapította tíz évvel ezelőtt. Első lemezüket 2007-ben jelentették meg A Falir for the Dramatic címmel, ekkor még duó felállásban, de még ugyanebben az évben csatlakozott hozzájuk Tony Perry gitáros és Jaime Preciado basszusgitáros. Már ekkor olyan zenekarokkal turnézhattak, mint A Day to Remember, az All Time Low, vagy a Sleeping with Sirens.

A nemzetközi áttörést a zenekar számára a King for a Day című slágerük, illetve 2012-ben megjelent harmadik, Collide With The Sky című lemezük hozta meg, ami a Billboard listájának 12-edik helyén nyitott, és a mai napig szépen fogy belőle világszerte. Az élőben is igazán elementáris erővel bíró srácok elindultak első, szinte végig teltházas önálló brit turnéjukra, ezt pedig egy hasonlóan sikeres amerikai körút követte. 2013-ban pedig szintén az amerikai kontinenst hódították meg az All Time Low társaságában, ám ekkor már nem előzenekarként, hanem a főműsoridőn osztozva.

A hatalmas siker után nem volt meglepő, hogy a szakma és a rajongók is lélegzetvisszafojtva várták a folytatást, ami idén májusban végre meg is érkezik. A Misadventures című koronggal a zenekar egy különleges utazásra indul, ami a zene iránti fanatizmusukból építkezik, és minden valószínűség szerint hatalmasat fog szólni. Az már biztos, hogy a srácok karrierjében az idei év vízválasztó lesz, aminek fontos eleme az európai turnéjuk, amely során végre Budapestre is ellátogatnak! Találkozunk november 9-én a Dürer Kertben!

piercetheveil

Koncert menetrendje: 

18:00 kapunyitás
19:00 nagyterem nyitás
19:30 Creeper
20:15 Letlive
21:30 Pierce The Veil

Bevezető: Fesztiválok Városa
Sajtóanyag: Dürer Kert

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s