koncertek · programajánló

Example zárja a Budapest Parkot

Egy igen mozgalmas szezon végére tesz majd pontot egy igen szeretett / rendre visszavárt előadó, ugyanis a Budapest Park 2016-os záróetűdében szeptember 25-én a brit producer, zenész, énekes Example – és természetesen Dj Wire – vállal majd oroszlánrészt, hogy tényleg méltóan tehessünk pontot az idei ‘parkozásunk’ végére! 

example

Természetesen a hazai vonal sem maradhat ki a 2016-os Budapest Park zárás ezen etűdjéből, ugyanis a masszív körítésről JumoDaddy barátai gondoskodnak, így itt lesz még velünk MC Kemon, Sena Dagadu, Lábas Viki, Horváth Boldi  és még egy  meglepetés MC, úgyhogy tényleg karakán éjszakára készüljetek!

Elliot John Gleave – azaz Example – sosem élt unalmas életet: egyetemen filmrendezést tanult, dolgozott mc-ként, szerepelt filmekben, volt televíziós szerkesztő, élt Ausztráliban – ahol megismerkedett feleségével, egy gyönyörű ausztrál modellel –, rövid flörtje volt a stand up comedy műfajjal és nem mellesleg az egyik legnevesebb brit dalszerző, producer, énekessé nőtte ki magát. Example nem csak az életében, de a zenéjében is szereti a változatosságot, a hip-hophoz az elektronika felől közelített, de a szövegelésen túl legutóbbi albumán már inkább az énektudását csillogtatta. És mindkettőben remekel, ráadásul olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint Calvin Harris, a Pet Shop Boys, Ed Sheeran, dalát pedig már Hardwell is remixelte.

Bár első albuma, a What We Had 2007-ben látott napvilágot, Example nevét csak 2011-ben jegyezte meg a világ, amikor a Changed the Way You Kiss Me egy csapásra a listák élére került, nem csak Nagy-Britanniában és Európa több országában, de Ausztráliában is. A siker nem hagyott alább, a következő évben pedig már Amerikában jelentette meg Chasing The Sun című új dalát, amit hamarosan a The Evolution of Man lemez követett, majd 2014-ben a Live Life Living. Pörgős életébe az is belefér, hogy egyik este Ibizán lépjen fel, következő nap pedig már egy baltikumi fesztivál headlinere legyen.Éppen ezért 2015-ben egy kicsit pihentette a turnézást, hogy családjára és az idénre ígért hatodik albumára koncentráljon. Example, legutóbbi száma, a Later megjelenésekor egy interjúban azt ígérte, a készülő lemez a „klasszikus” Example dalokat idézi majd, mint amilyen a Changed the Way You Kiss Me is.

Example már többször bebizonyította hazánkban, hogy nem hiába számít már több mint tíz éve állócsillagnak az elektronikus zene egén. Most, a Budapest Parkban, a Kapuzárási Piknik fesztivál utolsó napján ismét olyan slágerek csendülnek majd fel, mint a What We Made, a We’ll Be Coming Back vagy a Changed the Way You Kiss Me, de bizonyára legújabb dalát készülő hatodik lemezéről, a Latert sem fogja otthon hagyni.

A bulira JumoDaddyvel (Play Me Records, Monstercat) melegíthetünk majd, aki első Live Actjére olyan előadókat invitált, mint MC Kemon, Sena Dagadu, Lábas Viki, Horváth Boldi, és egy meglepetés MC.

Example & Dj Wire @ Budapest Park jegyárak:
  • Early bird: 1999 Ft – ELFOGYOTT
  • Elővét 1. kör: 2499 Ft
  • Elővét 2. kör: 2999 Ft
  • Normál ár: 3499 Ft
Example jegyelővétel >>>

 

Bevezető: Fesztiválok Városa
Sajtóanyag: PressPresso

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s