fesztiválhír

Zorall Sörolimpia 2016 – Belépő mellé ajándék Zorall CD

2016. augusztus 13-án jelent meg a Zorall „Retrográd” című új stúdiólemeze az EDGE Records / Hammer Music gondozásában. A zenekar tizenegyedik – igen mutatós, több üzenetet is sikeresen közvetítő borítót kapott – kiadványára 13 szám került, amely, szakítva az eddig tőlük megszokott daltársításos módszertől, egy új recept szerint készült. A korongra került számok zenei alapját ugyanis most túlnyomó részt olyan külföldi előadók slágerei adják, melyek a nyolcvanas években születtek, ezekhez íródtak magyar szövegek. A zenei alapok természetesen – a csapattól megszokott módon – „zorallosítva”, tehát egy kicsit rockosítva, megvadítva kerültek rögzítésre, valamint ismét született egy saját nóta is, a címadó „Retrográd”.
zorall2016

Ehhez a dalhoz készült el egy szöveges videó, amely a CD megjelenése előtt pár nappal, augusztus 8-án került fel a legnagyobb videómegosztóra. Valamint, a lemez hivatalos megjelenése után publikálta a zenekar a YouTube csatornáján az „Aranyeső” című dal klipjét, amelynek felvételei a tordasi western faluban folytak. A Zorall pályafutásának eddigi legmegosztóbb dalában Bódi Csaba énekes vendégszerepel.

Lévai Hangyássy László:

„Nagyon sokat agyaltam, hogy mi legyen a klip sztorija, és azt találtam ki, hogy vigyük el az egészet egy western dizájnba. Először aranymosók lettünk volna, de aztán megláttuk ezt a tordasi western falut, és így egy kicsit ahhoz formáltuk a történetet. A forgatás során minden flottul ment, Csabi egy rettentő profi hozzáállású ember, ha csak a színészi játékát nézzük, egyértelműen elbújhatunk mellette.”

A lemez stúdiómunkálatai az Ecseri Vasműben folytak. A korongra került dalok egy részében, immár állandó közreműködőként – Zorall Brass művésznéven – Kaján György és Müller Attila fúvósjátéka hallható.
A lemez a Metalshop kínálatában is megtalálható >>>
A „Retrográd”  augusztus 26-tól elérhető országszerte az újságárusoknál is extra ajándék poszterrel!
Augusztus 24-én startol az idén már kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Zorall Sörolimpia. Az alsóörsi Pelso Camping-ben zajló 3+1 napos fesztivál főzenekarai: Rudán Joe, Sing Sing, Zorall, Ossian, Beatrice, Road, Junkies, Lord, Depresszió, Rómeó Vérzik, Moby Dick, Pokolgép, Ismerős Arcok, de mellettük még további majd’ négy tucat hazai csapat is fellép. Minden látogató a belépő mellé egy „Retrográd” CD-t kap ajándékba.

 

Sajtóanyag: Edge Records
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s