piac, vásár · szabadidő

Piacok Napja az Erzsébet téren vasárnap

A Piacok Napja rendezvény 2016. augusztus 28-án, vasárnap, 11h és 17h között Budapesten, a belvárosi Erzsébet téren immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében.

Piacok Napja2

A programsorozat nem kisebb célt tűzött zászlajára, mint a városlakók fogyasztói attitűdváltásának elősegítését, valamint a valós közösségi élményen alapuló személyes interakciók megerősítését. A rendezvényt, számos ismert belvárosi piac, – mint például a Divat Placc, az Antik Placc, Ékszer Design Land a Nagy Budapesti KultúrZsibi és a Segítő Vásár – közreműködésével szervezi a Nem Adom Fel Alapítvány.

A főként sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány azokat a manapság egyre divatosabb bolhapiacokat, design vásárokat, garázsvásárokat, kisebb-nagyobb kézműves piacokat népszerűsíti, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják, valamint működésükből adódóan teret és helyzeteket teremtenek arra, hogy az emberek a “való világban” kapcsolatokat kezdjenek kiépíteni, fenntartani egymással. Mindezek mellett pedig a személyes interakciókat nélkülöző városlakóknak nyújt valós közösségi életérzést.

A Piacok Napja c. rendezvény része a korábban indult “Kezdjetek szeretni” elnevezésű programnak, amelynek alapvető célja, hogy elinduljon egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok minden fronton történő megerősítését.

A budapesti Erzsébet téren bemutatkozik több, már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: A Divat Placc  by Night, ami magyar tervezőktől kezdve a gardrób frissítőkön át dekorációs kiállítókig összehozza a piaci placcot; Az Antik Placc régi, felújított és átalakított tárgyakat bemutató antik és dizájn piac, amely újragondolja a régiség és a design kapcsolatát; a Nagy Budapesti Kultúrzsibi egy igazi bolhapiac, amelyen az antik, a retró és a kortárs tárgyak egyaránt helyet kapnak;  A Segítő Vásár programja keretében a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves és design termékeket kínáló civil szervezetek is jelen lesznek; az EB OVO Egyesület, amelyet olyan állatszerető emberek hoztak létre, akik hiszik, hogy a kutyák háziasításával elkezdett folyamat még nem ért véget, hiszen a kutyatartás mára életmóddá vált, s ennek elismertetéséért, elfogadtatásáért sokat kell még tennünk.

Emellett a WAMP Design Vásár évek óta az egyik legnagyobb szakmai partnerünk, a kezdetektől fogva segítik a Piacok Napja rendezvény hagyományát továbbvinni. Közreműködnek az összes szervezési feladatban, szakmai és technikai támogatásukra mindig számíthatunk.

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is, amely a fogyatékos emberek társadalmi integrációját támogatja. A befolyt összeget  a Nem Adom Fel Alapítvány az idén megnyílt, első, budapesti fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér melegkonyhai szolgáltatásának kialakítására fordítja. Az eseményt utcazene is kíséri, melyet az Alapítvány biztosít integrált zenekarával, a Nemadomfel Együttessel.

A Piac hangulatát az utcazene teszi teljessé, melyet az Alapítvány biztosít integrált zenekarával a NEMADOMFEL Együttessel.

Facebook-esemény >>>

Sajtóanyag: Nem Adom Fel Alapítvány

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s