fesztiválhír · programajánló · sajtóközlemény

Rajt előtt az első Humen Film Fesztivál

2016. szeptember 8-11. között a Humen Media Hungary első alkalommal rendezi meg a Humen Film Fesztivált a budapesti Művész Moziban, amelynek célja, hogy a hazai LMBTQI és a melegbarát.

Humen Film Feszt_plakát1

közösségek körében több ezres példányszámú, évek óta sikeres, ingyenesen elérhető Humen Magazin mozgókép formájában is láthatóvá tegye értékeit és gondolkodását. A fesztivál a Budapest Filmmel való közös együttműködés keretében és a MagNet Bank támogatásával jön létre.

Hat szín, hat film. A szivárványzászló színei meghatározó jelentéssel bírnak, és mindegyik film egy-egy színre reflektál. A filmfesztiválon olyan nemzetközi, esetenként díjnyertes alkotások láthatók, amelyek Magyarországon eddig moziforgalmazásba nem kerültek.

A Humen Film Fesztivál célja az is, hogy a vetítésre kerülő alkotásokon keresztül mutassa be az LMBTQI közösség hétköznapi életét, különböző témaköröket és élethelyzeteket feldolgozva pozitív személetet mutasson, a rendezvény középpontjában ezért az életigenlés, a humor, és a pozitív események állnak.

A Humen Magazin szerkesztői arra törekednek, hogy a lapban ne csak egy zárt csoport életét mutassák be egy szűk rétegnek, hanem egy nyitottabb és érdeklődőbb társadalom optimista jövőképét igyekezzenek felvázolni. Pontosan, ahogy a filmvásznon is, mindenkihez igyekeznek szólni, akik kicsit is nyitottak az újra, a másképp gondolkodásra, nem rettegnek a kérdések feltevésétől, és őszintén várják az addig nem meghallott válaszokat

Erdei Zsolt, a Humen Media Group alapítója így fogalmaz a fesztivállal kapcsolatban:

„Amennyiben egy mondatban kellene megfogalmaznom a vetítés-sorozat lényegét, akkor a rendezvényen bemutatásra kerülő egyik filmből idéznék. A Humen Film Festival egy olyan esemény, ahol a címkéit mindenki a ruhatárban hagyja.”

Az eseményre már elvételben kaphatók jegyek a muveszmozi.hu oldalon vagy a filmszínház jegypénztárában. A filmekről részletes információk itt olvashatók: humenfilmfestival.com

Sajtóanyag: Kortárs PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s