koncertek · sajtóközlemény

Koncertváró: 40 nap múlva Bryan Adams Budapesten!

A világ egyik leghíresebb kanadai előadója nem csupán énekesként és zeneszerzőként, de fotósként is elismert, sőt a színészetet is kipróbálta már.

brian_adams_2016

1959. november 5-én született Bryan Guy Adams néven az Ontario állambeli Kingston városban, angol szülők gyermekeként. Miután édesapja katonatiszt volt, így a család meglehetősen sokat költözködött, Bryan gyermekkorában éltek Máltán, Portugáliában, Németországban és Ausztriában is, majd 1973-ban visszatértek Kanadába és letelepedtek Észak-Vancouverben.

Bryan Adams már 15 évesen az iskola zenekarával játszott több klubban is, ekkor ismerkedett meg Jim Vallace-szel, aki később nagy szerepet játszott karrierje alakulásában. 18 évesen már felfigyelt rá a kanadai A&M Records, és végül 1980 februárjában megjelent debütáló albuma is.

Harmadik lemeze hozta meg számára a nemzetközi áttörést, felkerült az amerikai slágerlistára is, Kanadában és az USA-ban platina-, míg Ausztráliában aranylemez lett alig pár hét leforgása alatt.

1984 novemberében kiadott következő albuma már az amerikai slágerlista élén kezdett, és Bryan Adams azóta gyakorlatilag megállíthatatlan, 34-szer jelölték különböző zenei díjakra, ebből 13 alkalommal Grammy-díjra, és közel 100 millió lemezt adott el.

Bryan Adams már többször is járt Magyarországon, ebből az egyik legemlékezetesebb a 2007-es Kapcsolat koncert volt, amikor kétszázezer érdeklődő volt jelen az egykori Felvonulási téren.

Most október 9-én újra együtt bulizhatunk Bryan Adams-sze, aki vadonatúj turnéjával érkezik a BudapestArénába.

Jegyek még kaphatók a http://www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

Bryan Adams koncert jegyelővétel >>>

Sajtóanyag: Live Nation

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s