fesztiválhír

2017-ben jöhet a francia Lollapalooza

A 2010 óta folyamatosan terjeszkedő amerikai Lollapalooza Festival tavaly sikeresen vetette meg lábát az európai kontinensen a Lollapalooza Berlinnel, most pedig úgy néz ki, hogy jövőre Franciaországban is új fesztivált indítanak.

A hír ugyanattól a bennfentestől származik, akit a Green Day-jel kapcsolatban is említettünk már, és ezúttal is egészen konkrét infókkal szolgált. A helyszín a párizsi Hippodrome de Longchamp nevű lóversenypálya lehet, amely egyébként már két másik fesztiválnak is otthont ad, a tavaly elstartolt Download France-nek, illetve a Solidays Festivalnak. Az időpontra is van határozott válasz, eszerint a július 21-i hétvégén kerülhet sor a Lollapalooza France-re, ami a másik két említett fesztivál szempontjából is tökéletes lenne, hiszen a Download június elején lesz, míg a Solidays rendszerint június végén kerül megrendezésre. Franciaország egyébként azon kevés fizetőképes európai ország közé tartozik, ahol még nincsen igazán nagy, több százezres látogatottságú, vegyes felhozatalú fesztivál, július végén pedig egész Európában sem nagyon, szóval teljesen hihetőnek tűnik a helyszín és a dátum is. Amennyiben igaznak bizonyul a hír, már tényleg nem marad egyetlen tátongó lyuk sem az európai fesztiválnaptárban.

Az amerikai Lollapalooza Festivalt Perry Farrell hozta létre 1991-ben, kezdetben utazó fesztiválként működött, 2005 óta azonban Chicago a Lolla székhelye. 2010 óta a brand folyamatosan terjeszkedik, először Chilében rendeztek Lollapaloozát az Egyesült Államokon kívül, majd 2012-ben Brazília, 2014-ben Argentína, 2015-ben pedig Németország következett. 2013-ra terveztek egy izraeli fesztivált is, de a régió folyamatosan instabil politikai helyzete és az emiatt nehezen haladó szervezés miatt elhalasztották a közel-keleti debütálást. Emellett idén ősszel Kolumbiában is szerették volna letenni a névjegyüket, de Rihanna lemondta a fellépést, emiatt pedig a teljes fesztivált lefújták.

Szöveg: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Maclay Heriot / Lollapalooza

One thought on “2017-ben jöhet a francia Lollapalooza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s