sajtóközlemény

Geometry Global óriásplakátok a 16. ARC kiállításon

Idén két izgalmas óriásplakátot is készített a Geometry Global a 16. ARC köztéri kiállítás civilszervezeteknek és kreatív ügynökségeknek szóló pályázatára. Az ügynökség a Magyar Civilszervezetek közössége és a MagNet Civil Kapcsolatok Program által szervezett civil rapid randit követően az Autistic Art Alapítvánnyal és a Budapest Pride-dal is együttműködött. A közös munka eredményeként született plakátok interaktív módon hívják fel a figyelmet két fontos társadalmi témára.

 budapest_pride_geometry_global

Az idei, 16. ARC köztéri kiállításra két civil szervezetnek is, az Autistic Art Alapítványnak és a Budapest Pride-nak készített pro bono óriásplakátot a Geometry Global. Az ügynökség a Magyar Civilszervezetek közössége és a MagNet Civil Kapcsolatok Program közös, civilszervezetek és kreatív ügynökségek részére meghirdetett civil rapid randin ismerkedett meg a két szervezettel, és kezdte el a támogató együttműködést júliusban. Az elkészült pályaművek túlmutatnak a hagyományos óriásplakát formán, sokkal inkább olyan interaktív installációk, amelyek lehetőséget adnak a nézőknek, hogy ők is részeseivé váljanak az egyes kezdeményezéseknek. Az installációk üzenete egyszerű: ne csak nézz, gondolkodj is

A Geometry Global Autistic Art Alapítvány számára készített alkotásának célja egy olyan interaktív kreatív felület létrehozása volt, melynek segítségével a közönség képes bepillantást nyerni az autista lét mindennapos nehézségeibe. Az installáció egyszerre szól a “hétköznapi” és autista emberekhez, akik egy interaktív útmutató segítségével könnyebben értelmezhetik az alkotást, ezzel megmutatva, hogy sokszor apróságnak tűnő dolgokkal nagymértékben meg tudjuk könnyíteni az autizmussal élők életét. Az óriásplakát, csakúgy, mint az Autistic Art Alapítvány, az autista otthonok működését, az autizmussal élők elfogadását, nagyobb társadalmi megbecsültségét kívánja támogatni. A reklámügynökség és az alapítvány együttműködése a plakátkiállítás után is folytatódik.

autistic_art_geometry_global

A Geometry Global másik, szintén pro bono készített óriásplakátja a Budapest Pride tevékenysége kapcsán egy, a hazai LMBTQ közösséget is foglalkoztató témára, az azonos neműek házasságának kérdésére kívánja felhívni a figyelmet. A felület interaktív kialakításának köszönhetően a kiállítás látogatói egyenként “léphetnek fel” a plakát előtt kiállított emelvényre, és a “NEM” szót a testükkel kitakarva foglalhatnak állást a kérdésben, illetve véleményüket meg is oszthatják a social mediában, valamint a különböző online fórumokon.

Az interaktív óriásplakátok 2016. szeptember 9. és 25. között, 0-24 óráig láthatóak az ARC kiállításon a budapesti Ötvenhatosok terén.

Az alkotók:
 • Benesch Ferenc – Executive Creative Director, Geometry Global
 • Bathó Gabriella – Account Director, Geometry Global
 • Miksó Anett – Account Supervisor, Geometry Global
 • Ostoróczky Boglárka – Junior Account Executive, Geometry Global
 • Thurzó Levente – Head of Art, Geometry Global
 • Szabó Zsolt – Art Director, Geometry Global
 • Bagladi Gábor – Copywriter, Geometry Global
Közreműködők:

Autistic Art Alapítvány:

 • Bella Viktória – Ügyvezető
 • Bolgár Eszter – Marketing és kommunikáció

Budapest Pride:

 • Karlik Cintia – Szervező
 • Varga Zsaklin – Szervező

 

Sajtóanyag: Geometry Global

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s