turnék · zenekarok

Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (1. rész)

Új cikksorozatunkban a 2017-es európai nyár lehetséges headlinereit vesszük górcső alá. Sokuknál már van rengeteg kézzelfogható információ, de akadnak olyanok is, ahol maximum csak utalgatások voltak eddig. Mindegyiküknél feltüntetjük a sejtett gázsi körülbelüli összegét is, így nagyjából be lehet határolni, hogy mely fesztiválokon tűnhetnek majd fel. Íme tehát az első ötös!

Guns N’ Roses

A 2017-es fesztiválszezon kétségtelenül leginkább Európába várt zenekara, az újra Slash-el és Duff McKagannel nyomuló Guns N’ Roses. Néhány napja már japán dátumokat is nyilvánosságra hoztak, legkésőbb nyáron már Európának is jönnie kell.

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.800.000-2.500.000 USD

GNR-Color-1-Photo-Katarina-Benzova
Fotó: Katarina Benzova
Pearl Jam

Idén volt kereken 20 éve, amikor is a Pearl Jam utoljára nálunk járt, ezért sokan bíztunk benne, hogy a Red Hot Chili Peppershez hasonlóan ők is visszatérnek hozzánk ezen a kerek évfordulón, de végül sajnos még csak Európáig sem jutottak. Az utalgatások és pletykák szerint jövőre új lemez és ezzel újabb világkörüli turné jöhet, Jan Smeets, a holland Pinkpop Festival főszervezője pedig már elismerte, hogy a 2017-es fesztivál egyik headlinere a Pearl Jam lesz.

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.000.000-1.500.000 USD

kevin_mazur_getty
Fotó: Kevin Mazur / Getty Images
Arcade Fire

Az utóbbi években kétségtelenül igazi headlinerré váló Arcade Fire idén mindössze két exkluzív európai fesztiválkoncertet vállalt, de Észak-Amerikában is csak hármat. Ennek oka, hogy 2017-ben új lemez érkezik, mellé pedig már a turné is be van ígérve, szóval velük is biztosan találkozhatunk a jövő évi fesztiválplakátokon.

Körülbelüli tiszteletdíj: 800.000-1.000.000 USD

arcade_fire_ryan_muir
Fotó: Ryan Muir / Pitchfork
Gorillaz

Már tavaly befutottak az első hírek a Gorillaz készülő új albumáról, egy darabig az idei fesztiválszezonban is számítottunk rájuk, jövőre azonban már 99%, hogy jön a lemez és mellette a turné is.

Körülbelüli tiszteletdíj: 600.000-900.000 USD

Coachella Valley Music & Arts Festival 2010 - Day 3
Fotó: Michael Buckner / Getty Images
Nine Inch Nails

Trent Reznor 2015 végén jelentette be, hogy 2016-ban új Nine Inch Nails anyag jön, majd pedig sokáig nem igazán érkeztek újabb hírek, egészen augusztusig, amikor is kiszivárgott, hogy szeptember 16-i megjelenéssel regisztráltak egy új dalt a Kobalt Music Group adatbázisában, de Reznor gyorsan reagált és cáfolta a dolog valódiságát. Mindenesetre az biztos, hogy készülnek az új dalok, jövőre pedig várhatóan már koncerteken is hallhatjuk majd őket.

Körülbelüli tiszteletdíj: 500.000-700.000 USD

nin_rob_sheridan
Fotó: Rob Sheridan

Szöveg és gyűjtés: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Joeri Swerts / Roskilde Festival

Advertisements

6 thoughts on “Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (1. rész)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s