programajánló · sajtóközlemény

Punk és elmebaj – Egy este a gyógyulásról

Kevés eseményt találunk fontosabbnak idén, mint ezt az őszi estét – szeptember 19-én ugyanis Budapestre látogat a Better Days – A Mental Health Recovery Workbook és a You’re Crazy! könyvek szerzője, a bostoni punk-hardcore színtéren az elmúlt közel három évtizedben aktív Craig Lewis.

craig-lewis

A Crusty Craig becenévre hallgató Lewis fiatalon került be az Egyesült Államok pszichiátriai rendszerébe és hosszú évekig élt megbélyegezve, bolondnak nyilvánítva. Lewis egy elmegyógyintézetben került kapcsolatba a punk színtérrel a ’80-as évek második felében és került be a helyi közösségbe. A 2000-es évek közepén úgy döntött, hogy elég a megbélyegzésből, az addikcióból és traumából, életét jobbra kívánja fordítani és e tapasztalatait megosztaná szűkebb közösségével, hiszen a punk-hardcore és underground zenei színtereken nem volt újdonság a mentális problémákkal küszködő sorstársak nagy száma. Lewis emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot és több évtizednyi szenvedés után ma a Better Days könyv révén élharcosa és egyik első számú segítője azon embertársainak, akik különböző mentális problémákkal (depresszió, pánikzavar, szorongás) küzdenek nap mint nap. Sherry Craig Torontóban él, nemzetközileg elismert mentál-egészségügyi aktivista, társszerzője egy hamarosan megjelenő Better Days könyvnek. Kettejükhöz több előadó csatlakozik a hazai punk, hardcore és underground színterekről. Az este elfogadó, biztonságos és nyitott környezetben zajlik, hogy emberi sorsokat megismerve segítsünk egymáson és legyünk élő példái annak, hogy lehet kiút.

Az est ingyenes, de becsületkasszába várjuk az adományokat (javasolt összeg: minimum 1.000 Ft) Craig és Sherry útiköltségeihez való hozzájárulásként.

Az este folyamán mind a Better Days, mind a You’re Crazy könyvek megvásárolhatók:

 

Sajtóanyag: Dürer Kert

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s