koncertek · programajánló · sajtóközlemény

Sötét péntek érkezik – Gothic & Metal buli az S8-ban

Szeptember 16-án, pénteken igazi goth és metálbuli várható az S8-ban, egy igazán nem szokványos performance-szal, illetve egy olyan zenekarral, aki egészen a messzi északról érkezik hozzánk. Igazi dark péntek esti program, amit metálrajongóknak nem éri meg kihagyni!

2016_09_16_gothicmetal_s8

Az éjszaka folyamán két felvonásban lép fel a Hóförgeteg Gothic Hastánciskola, amely azért különleges, mert ez az ország első és egyetlen gótikus hastáncstílusokra szakosodott tánciskolája. Ők maguk úgy tartják, hogy:

“A gótikus hastáncművész nem puszta koreográfiával, inkább performance-szal lép színpadra. Öltözéke, kelléktára, zeneválasztása, a hastáncmozdulatok kivitelezése és előadásának kisugárzása eltér a hagyományos hastáncosétól. Aki nem vonzódik a mitológia teremtményeihez vagy a cyberborg létformához, meg sem értheti. Aki üresnek tartja az éjszakát, sosem fog hitelesen gótikus hastáncot előadni.”

2016_09_16_hoforgeteg_s8

Az iskola folyamatosan tart bemutatókat és várja a műfajt kedvelő, vagy épp kipróbálni vágyó táncosokat is. Ami biztos, különleges módon fogják megalapozni az este hangulatát!

Két hastáncbemutató között a méltán ismeretségnek örvendő Zizzy Vision csap a húrok a közé. Az öttagú metálcsapat fő irányvonala a goth, a dark rock és a doom rockosabb átvitele, amelyet Doom ‘N Roll – ként említenek. A zenekar összeszokott csapatnak minősül, számos koncerten vannak túl és néznek elébe a közeljövőben. A nyár után most újra Pesten zúznak, szóval a metál kedvelőinek ott a helye!

2016_09_16_2wolves_s8

Az este másik különleges résztvevője a 2 Wolves névre hallgató, szintén öt tagot számláló goth metál banda, egyenesen Finnországból! A formáció 2010-ben alapult, azóta számos helyre eljutottak, és most bejárják Európát, útba ejtve fővárosunkat is.  Műfajilag a death, a doom metál gyökereiből, valamint a finn melódikus metáldallamokból és a természetből merít, ezek világosabb és sötétebb légkörét is  le kívánják festeni zenéjükkel. A zenekar túl van már három stúdióalbumon, illetve két hivatalos klipjük jelent meg.  Aki eredeti finn metált akar látni, annak kötelező!

Gothic & Metal:
  • 2016. szeptember 16.  (péntek)
  • Kapunyitás: 17.00, koncertkezdés: 29.00
  • Program: Hóförgeteg Gothic Hastánciskola, Zizzy Vision, 2 Wolves (FIN)
  • Belépő: 800 Ft

Sajtóanyag: MusicON

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s