klubkoncertek · klubok

Az Asking Alexandria márciusban Budapesten!

Még egy hónapja sincs annak, hogy az Asking Alexandria fellépett a Strand Fesztiválon, máris itt a hír, hogy 2017 márciusában visszatérnek hozzánk, ám ezúttal egy igazi klubkoncert készül a Dürer Kertben.

A brit metalcore ötösfogat története Dubaiban kezdődött, ahol Ben Bruce gitáros Amongst Us nevű formációjával tevékenykedett, és aminek romjain többszöri névváltás utána megalakult az Asking Alexandria. A székhelyét időközben Angliába helyező Bruce a zenekar nevét ugyan megtartotta, de helyi zenészeket szervezett maga köré, így egy teljesen új fejezet kezdődött az együttes életében. Az „új” Asking Alexandria így végül 2008-ban alakult, első lemezük 2009-ben jelent meg Stand Up And Scream címmel. A pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzene érdekes módon a mainstream médiába is betört.

A 2015-ös év aztán nagy változást hozott a listavezető, többszörös aranylemezes csapatnak, útjaik ugyanis különváltak Danny Worsnoppal, a zenekar énekesével és alapító tagjával. De ahogy mondani szokás, innen szép visszajönni, James Cassells (dobok), Cameron Liddell (ritmusgitár), és Sam Bettley (basszusgitár) pedig nemes egyszerűséggel felállt, leporolta magát, és folytatta a neki szánt utat. És bár a szétválást azóta is a zenekar sötét korszakaként emlegetik, nem volt más választásuk, mint menni tovább előre, az őket ért veszteségből pedig végül egy tökéletes album született idén márciusban The Black címmel. Új énekesüket az ukrán Denis Stoff személyében találták meg, aki rendíthetetlenül posztolta saját Asking Alexandria-feldolgozásait a Youtube-ra.

A mesébeillő felfedezésből végül közös munka és egy borzasztóan sikeres turné lett, híresen lendületes zúzásukat pedig végre klubkörülmémyek közt is megnézhetjük 2017. március 13-án a Dürer Kertben.

Asking Alexandria @ Dürer Kert, Budapest
  • Időpont: 2017.03.13.
  • Vendég: hamarosan!
  • Facebook-event >>>
  • Jegyek: 6900 / 7500 Ft
  • Jegyelővétel: szeptember 16-tól

 

Bevezető: Fesztiválok Városa
Sajtóanyag: New Beat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s