koncertek · programajánló · sajtóközlemény

Szezont zár a Track

Van egy jó és egy rossz hírünk, melyikkel kezdjük? Legyen először a rossz: véget ért a nyár, itt a vége fuss el véle, a szabadtéri ’ereszdelahajam’ bulik a fináléhoz közelednek, de ez nem jelenti azt, hogy búsulnunk kellene, hiszen máris elérkeztünk a jó hírhez, hogy a buliknak ezzel nincs vége. Minden vég, egyben egy új kezdet is, a Track kapui bár egy ideig most bezárulnak, de a Barba Negra Music Club ajtaja viszont kitárul, felfrissült belsővel és nagyobb befogadóképességgel vár minket kedvenc budai klubunk.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert még a héten kiélvezhetjük, ami a nyárból még maradt. Még egy gombóc fagyi, még egy nyárzáró tombolás és a hab a tortán, egy nagy adag rockcsempész a Trackben! Igen, jól hallottátok, a Bikinitől, a kocsmapunk királyain, a Paddy and the Rats-en át, jönnek a Tankok, a nyár egyetlen budapesti koncertjére hív a Tankcsapda! Az utolsó trackes hét alatt akkora hévvel vetjük bele magunkat a bulizásba, hogy aki nem lángol fel legalább még egy utolsó estére, annál már az őszi elmúlás köszöntött be.

bikini

Nagy Lajossal és a Bikinivel még utoljára énekelhetjük együtt szabad ég alatt, hogy Részegen ki visz majd haza. Szeptember 15-én még egyszer belebonyolódunk a nyárba: szerelmet és helyet kérünk-adunk, és természetesen nagyot bulizunk. Vidámságban, táncban nem lesz hiány, ahogy másnap, szeptember 16-án sem, amikor az ír kocsmapunk fenegyerekei érkeznek a Trackbe.

paddy-and-the-rats

Paddy and the Rats koncerttel nyitottuk és velük is zárjuk a nyarat, így adva egy szép keretet az elmúlt hónapoknak, annak a sok kiváló koncertnek és a megszámlálhatatlan mennyiségű élménynek, amelyet közösen éltünk át zenei utazásaink során. Péntek este a legális őrület és a buli utáni izomláz borítékolható, de ezt szeretjük a srácokban, akik energiabombaként száguldva visznek minket a hátukon, hogy a végén megérkezzünk az út végéhez, ahol a Freedom, azaz a szabadság vár ránk. Az est vendégzenekara a francia Moorings lesz, akik hasonló műfajban utaznak, mint Paddy-ék, és már számos alkalommal léptek fel együtt Európában. A közös munka és a barátság pedig meghozta a gyümölcsét, közös dal született, United We Stand címmel, amit élőben elő is fognak nekünk adni.

tankcsapda

De a nyárzáró repeta itt még nem érhet véget, hiszen a nyár egyetlen budapesti Tankcsapda koncertjét bűn lenne kihagyni. Szeptember 17-én, szombat este a Rohadék Rockcsempész Turné végre a Trackbe érkezik. Jönnek a Tankok és rock zenével fognak minket letarolni, nem kímélnek majd. Nem szaporítjuk a szót, hogy miért lesz ott a helye minden rockernek, csak Lukács Lacit idézzük: „Azt gondolom, hogy aki a Tankcsapdát szereti és ismeri, azokat különösebben nem kell noszogatni arra, hogy ott legyenek. Akik a Tankcsapdát vagy ezt a közeget nem ismerik, azoknak meg, ha egyáltalán megkérdeznék, azt mondanám, hogy jöjjenek el és tapasztalják meg a saját bőrükön, a saját szemükön és fülükön győződjenek meg róla, hogy milyen egy ilyen rock koncert.

Ahogy a cikk elején is írtuk, a dalnak itt még nincs vége, hiszen a Trackből a Music Clubba tesszük át ősszel a főhadiszállásunk. Nézzük is meg gyorsan, melyek azok a bandák, akik elsőként koncerteznek nálunk. Erős kezdéssel indítunk, brutál metál estre érkezik a német Equilibrium, és hozza magával a Heidevolk, Finsterforst és Kylfingar bandákat. És ha már külföldi zenekaroknál vagyunk, hosszú idő után újra Budapesten, a Barba Negrában lép fel a Kamelot, és jön a beatbox fenegyereke a Dub FX is hozzánk. De a hazai nevekről se feledkezzünk el: Magna Cum Laude, Lordi, Firkin, Junkies, Hollywood Rose. A klub újra megtelik élettel és persze zenével, sok-sok zenével.

Mert tudod, Barba Negra – 12 hónap zene!

Sajtóanyag: Barba Negra

 

Advertisements

One thought on “Szezont zár a Track

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s