turnék · zenekarok

Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (2. rész)

Folytatódik sorozatunk a 2017-es fesztiválszezon lehetséges headlinereiről, az első ötös után a mai adagba a Blink-182, a Radiohead, a The xx, az Avenged Sevenfold és a Pendulum (live) került. Most is feltüntettük a sejtett gázsik összegét, ez alapján be lehet sorolni, hogy ki mekkora fesztiválokon jöhet szóba.

Blink-182

Július 1-jén jelent meg a Blink-182 első albuma Tom DeLonge nélkül, akinek a helyére Matt Skiba érkezett még 2015-ben. Abban az évben még csak néhány koncertet nyomtak, a California kiadása óta azonban folyamatosan turnéznak Észak-Amerikában, ennek folytatásaként pedig nagyon nagy eséllyel jövő nyáron Európába is újra eljuthatnak.

Körülbelüli tiszteletdíj: 400.000-500.000 USD

blink182
Fotó: Blink-182
Radiohead

A Radiohead szintén idén adta ki A Moon Shaped Pool című albumát, melyet világkörüli turné is kísért, igaz ezek a dátumok eléggé szellősek voltak. Nemrég Thom Yorke be is jelentette, hogy jövőre is folytatják a koncertezést, így az idei kimaradás után talán mi is reménykedhetünk benne, hogy a 2006-os Sziget után végre visszatérnek hozzánk.

Körülbelüli tiszteletdíj: 800.000-1.000.000 USD

matthew_baker_thom_yorke
Fotó: Matthew Baker / Getty Images
The xx

A The xx-ről sajnos a hivatalos információk tekintetében még mindig csak annyit lehet tudni, hogy készülőben van a harmadik nagylemezük, ugyanakkor megbízhatónak tűnő brazil hírek szerint már biztosan fel fognak lépni tavasszal a dél-amerikai Lollapalooza fesztiválokon, ha pedig ez igaz, akkor nem hinnénk, hogy megállnának ennyinél.

Körülbelüli tiszteletdíj: 200.000-300.000 USD

the_xx_pooneh_ghana
Fotó: Pooneh Ghana
Avenged Sevenfold

Már az Avenged Sevenfold is dolgozik a 2013-as Hail to the King folytatásán, a turnézást pedig olyannyira komolyan gondolják, hogy már idén ősszel elkezdenek fesztiválozni is Észak-Amerikában, 2017 elején pedig egészen Bécsig is eljut az európai arénaturnéjuk. 100%, hogy nyáron a nagy európai rock- és metalfesztiválok is megkapják a magukét.

Körülbelüli tiszteletdíj: 600.000-700.000 USD

avenged_sevenfold
Fotó: Clay Patrick McBride
Pendulum (live)

Négy év szünet után idén márciusban tért vissza az élő zenekaros Pendulum a miami Ultra Music Festivalon. Utána a honlapjukra kikerült a Pendulum Returns in 2016 felirat is, ami miatt azt hittük, hogy már idén lehet egy live turné is, esetleg egy új album – utóbbi végülis még belefér az évbe -, de ez elmaradt. Tényleg nagyon meglepő lenne, ha mindössze ennyi lett volna a nagy visszatérés, ezért 2017-ben biztosan kapkodni fognak értük a fesztiválok, sőt egyes pletykák szerint az egyik nagy brit fesztivál már le is kötötte őket jövőre.

Körülbelüli tiszteletdíj: 300.000-400.000 USD

pendulum_ultra_rukes
Fotó: Rukes.com

 

Szöveg és gyűjtés: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Rock im Park

Advertisements

4 thoughts on “Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (2. rész)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s