turnék · zenekarok

Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (3. rész)

Egyre inkább érződik a vihar előtti csend, ami a nagy európai fesztiválbejelentéseket illeti, ezért máris összehoztuk a lehetséges jövő évi headlinerekkel foglalkozó cikksorozatunk harmadik darabját. Az első és második rész ötöse után ezúttal a Green Day, a 30 Seconds To Mars, Nick Cave, a Queens of the Stone Age, illetőleg a Stone Sour került fókuszba.

Green Day

A nagy húzónevek közül eddig a Green Day az egyetlen biztos pont az európai nyárban. Év eleji turnéjuk után június végén már biztosan visszatérnek a német Hurricane és Southside Festival párosára, de a további tervek egyelőre még nem ismertek. A VOLT szempontjából jónak ígérkezik az időpont, de egyrészt alapjában véve is egy drága zenekarról van szó, másrészt baromi nagy lesz értük a verseny, ami tovább fogja növelni az árukat. Két lehetőséget látunk megvalósíthatónak: vagy egy külön napon lépnek fel Sopronban, vagy nem lesz rajtuk kívül más külföldi előadó, de ez utóbbi eléggé valószínűtlen. Az esélyeket tovább rontja, hogy a VOLT olyan jóval gazdagabb fesztiválokkal lesz egy időben, mint a dán Roskilde, a belga Rock Werchter, a svájci Openair St. Gallen, a lengyel Open’er és a svéd Bråvalla, de remény mindenképpen akad.

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.000.000-1.200.000 USD

green_day_reading
Fotó: Reading Festival
30 Seconds To Mars

Másfél év kihagyás után jövőre a 30 Seconds To Mars is újra útra kelhet, ehhez jó ómen, hogy már be is jelentették, 2017-ben új albumot adnak ki. Ha ezt valóban követi turné is, abból szinte kizárt, hogy kimaradjunk, legyen szó akár fesztiválos villantásról, akár egy önálló koncertről.

Körülbelüli tiszteletdíj: 200.000-350.000 USD

30_stm_sopron
Fotó: 30 Seconds To Mars
Nick Cave and the Bad Seeds

Nick Cave Skeleton Tree című albuma a múlt héten látott napvilágot, vele kapcsolatban pedig már ez is klassz ajánló, hiszen legutóbbi három lemeze megjelenése után kivétel nélkül mindig eljutott hozzánk is, nem beszélve a korábbi hazai koncertjeiről, ezért most is várjuk a magyarországi felbukkanását.

Körülbelüli tiszteletdíj: 100.000-300.000 USD

nick_cave
Fotó: Yulia Grigoryeva / Shutterstock
Queens Of The Stone Age

Nem is olyan rég, két egymást követő évben is remek koncertet nyomott nálunk a Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age, azóta azonban csend van a banda körül. Ennek egyrészt az az oka, hogy legutóbbi turnéjuk elképesztően sűrű volt, másrészt idén év végén stúdióba vonulnak, hogy elkészítsék hetedik nagylemezüket. Jövőre biztosan értük is kapkodni fognak a fesztiválok.

Körülbelüli tiszteletdíj: 300.000-450.000 USD

queens_of_the_stone_age_01
Fotó: Queens of the Stone Age
Stone Sour

A Stone Sour kissé kilóg a sorból abban a tekintetben, hogy ők azért nem tartoznak a kimondottan nagy nevek közé, de visszatérésük és készülőben lévő új albumuk okán jó pár európai fesztiválon is odakerülhetnek az esti idősávokba, a közepes-méretű rendezvényeken pedig gond nélkül lehetnek headlinerek is. Corey Taylor második számú zenekara itthon is régóta várt fellépő, elég jó húzás lenne bárkitől, ha elhozná őket.

Körülbelüli tiszteletdíj: 75.000-150.000 USD

stone_sour
Fotó: Stone Sour

 

Szöveg és gyűjtés: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Hinrich Carstensen / Hurricane Festival

2 thoughts on “Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (3. rész)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s