turnék · zenekarok

Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (5. rész)

Még mindig nem fogytunk ki a 2017-es fesztiválszezon lehetséges headlinereiből, a legújabb névsorban a Coldplay, a Linkin Park, a U2, a The Strokes és a Rammstein szerepel. Az első, a második, a harmadik és a negyedik rész előadóival együtt így már összesen 25 névről beszélhetünk.

Coldplay

A 2017-es turnéját korábban már a Coldplay is biztosra ígérte, ám hivatalos bejelentés még részükről sem érkezett, ugyanis decemberig még tart az idei szezonjuk. Állítólag azonban június elején a francia Lyon városában már biztosan fel fognak lépni, szóval elsősorban a nyár elejére várhatjuk őket Európába.

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.200.000-1.500.000 USD

coldplay_kevin_mazur
Fotó: Kevin Mazur
Linkin Park

A Linkin Park jelenleg hetedik nagylemezén dolgozik, melyet év végére, de inkább 2017 első felére várhatunk, utána pedig egészen biztosan számíthatunk az újabb világkörüli turnéra is. Hozzánk elsősorban úgy futhatnának be, ahogyan nemrég a Red Hot Chili Peppers is tette, tehát itt kellene induljon az Európa-turné egy dupla arénakoncerttel. A fesztiváljaink a Szigeten kívül gyakorlatilag kizárva, de annak még kisebb az esélye, hogy pont a Sziget alatt jöjjenek Európába, hiszen egyáltalán augusztusban 2015 előtt utoljára 2003-ban koncerteztek a kontinensünkön…

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.100.000-1.300.000 USD

photo-credit-brandon-cox-extralarge_1399425674384
Fotó: Brandon Cox
U2

Ha minden igaz, az U2 is újabb albumon munkálkodik, és turnét is terveznek 2017-re. Igaz ugyan, hogy ők nem kifejezetten számítanak fesztiválzenekarnak, de néhány kivételes fesztivál szemet vethet rájuk. Ilyen például a Glastonbury, a Roskilde, a Pinkpop, a Rock Werchter, vagy akár 25. születésnapja okán a Sziget is. Az arénaturné mindenesetre biztosnak tűnik.

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.300.000-1.700.000 USD

U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour 2015
Fotó: Danny North
The Strokes

Készülőben lévő új albumuk miatt a The Strokes is várható nyáron Európába, főleg úgy, hogy ők sem vitték túlzásba mostanában a koncertezést, így éppen itt az ideje egy tisztességes világkörüli turnénak.

Körülbelüli tiszteletdíj: 700.000-900.000 USD

the_strokes06_website_image_pohg_standard
Fotó: Pooneh Ghana
Rammstein

A Rammstein is tervezi új lemez kiadását a közeljövőben, igaz ők már idén nyáron nekiláttak a koncertezésnek, de az tuti, hogy nem érik be ennyivel, ráadásul két koncert kivételével a teljes augusztus kimaradt nekik idén. Kísértetiesen hasonlít a dolog a Muse tavalyi turnéjához, reméljük, hogy a Rammstein is kiköt nálunk végül jövőre.

Körülbelüli tiszteletdíj: 600.000-800.000 USD

rammstein
Fotó: Rammstein

 

Szöveg és gyűjtés: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Leafhopper / Sonar Festival

Advertisements

2 thoughts on “Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (5. rész)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s