klubkoncertek · klubok

Stereochrist az A38-on!

Tízéves a Stereochrist legendás lemeze, a Live Like a Man (Die Like a God). Az évforduló megünneplésére a zenekar összeáll ritka koncertjeinek egyikére, hogy súkyos doom bulit toljon, és teljes egészében eljátssza az albumot. Felvezet az IGOR és a Red Swamp.

A Stereochrist (eredetileg Supernatural) 2002-ben alakult a magyar doom-színtér vezető együttese, a Mood romjain. A lassan kultstátuszba kerülő gitáros, Hegyi Kolos és társai kissé eltávolodva a klasszikus dübörgős-elsöprős doom metáltól egy kicsit lazább, klasszikusabb, rockosabb irányt vettek.

Aztán hosszabb szünet után, nagyjából 2 éve Hegyi Kolos és Makó Dávid újra egymásra találtak, és ha nem is teljes gázon, de tolják a bandát. Közben a Sedative Bangből és a Sunday Fury-ból ismert Herczeg László is beszállt a zenekarba. Kijelenthetjük, hogy régen nem volt ennyire erős a zenekar élőben. Nincs túlpörgetve a dolog, hiszen mindenkinek van más elfoglaltsága a Stereochrist mellett, de egy-egy külföldi, illetve hazai koncert belefér. Idén a szeptember 30-i koncerten kívül nem várható Stereochrist buli a fővárosban.

Családközpontú sludge-core: az [ИГОР]-t 1996-ban, Jászberényben alapította Ördög “Ördi” Gábor és a Szabó testvérek: Szabó “MRC” Márton és Szabó “Pó bácsi” Péter, akkor még BUSMaN. néven. Az évek során a következő zenekarokban szintén játszottak a tagok: HAW, Red Line Offside, Something Against You, Falcongate, Schizoid, Warpigs, Yellojack, Harvester, Locust On The Saddle. 10 évvel később Csala “Srég” Bertalan csatlakozásával IGOR-ra változott a zenekar neve, azonban pár év után visszaállt az eredeti felállás, és 2011 májusában elkészült az első hivatalos IGOR felvétel HE címmel, amely számos oldalon, fórumon kedvező kritikát kapott. A srácok élőben is igen aktívak: budapesti, vidéki fellépéseik vannak, és megkezdték a környező országok leigázását is. 2013 nyarán egy újabb 5 számos EP-vel jelentkeztek, amely a NA címet viseli.

A Red Swamp zenéje a stoner-sludge-doom metál tengelyen mozog (hatások: Down, Lamb of God, Clutch, Pantera, Crowbar). Húzós, súlyos riffek, földbedöngölő groove-ok és változatos (dallamos és hörgős) énekek. 2015 tavaszán alakultak Budapesten és 2015 őszén megnyerték az A38 Hajó Talentométer tehetségkutató metal elődöntőjét, majd az összetett döntőt is. Nyereményük egy indulócsomag lett (2000km turnébusz szolgáltatás, A38 Hajó és rockmaraton koncert, vidéki fellépések). Három dalt tartalmazó demo anyagukat több külföldi metal portál és rádió is átvette, első videóklipjüket 2016 márciusában jelentették meg Tiszassippi címmel.

Stereochrist @ A38 Hajó jegyelővétel >>>

Sajtóanyag: A38 Hajó

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s