turnék · zenekarok

Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (6. rész)

Ismét öt olyan előadóval szolgálunk az alábbiakban, akik headlinerként tetszeleghetnek a jövő nyári európai fesztiválokon, egészen pontosan a Foo Fightersről, a Depeche Mode-ról, a Kings Of Leonról, az Arctic Monkeysról, illetve Lana Del Rey-ről van szó. Sorozatunk előző öt részét IDE kattintva lehet olvasni.

Foo Fighters

Dave Grohl és csapata az idei évet pihenéssel töltötte, miután 2014-ben megjelent, Sonic Highways című albumukat alaposan megturnéztatták, ugyanakkor önhibájukon kívül nem egy koncertjüket le is kellett mondaniuk 2015-ben. Először néhány júniusi fesztivál, többek közt a Glastonbury, a Pinkpop és a Rock Werchter látta kárát Dave Grohl lábtörésének, majd pedig a téli arénaturné utolsó szakaszát voltak kénytelenek lemondani a párizsi terrortámadások miatt. A zenekar ígéretet tett a pótlásra, a Pinkpop fesztiváligazgatója szerint pedig gyakorlatilag már biztos is a 2017-es villantásuk Hollandiában, és a Glastonbury-re is ők pályáznak a legnagyobb eséllyel.

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.100.000-1.300.000 USD

foo-fighters-rock-am-ring-2015
Fotó: Bjorn Jansen / Laut.de
Depeche Mode

A korábban már emlegetett U2-hoz hasonlóan, ők is elég ritkán fordulnak meg fesztiválokon, de az például közismert, hogy a Glastonbury régóta hajkurássza már őket, és tudunk még néhány másik fesztivált is, amely szívesen fogadná a Depeche Mode-ot. Ha minden igaz, jövőre új album érkezhet, mellé pedig turné mindenképpen várható, talán egy-két fesztiválos koncerttel is megspékelve.

Körülbelüli tiszteletdíj: 1.000.000-1.200.000 USD

depeche_mode
Fotó: Depeche Mode
Kings Of Leon

A Kings Of Leonnal kapcsolatban annyit már biztosan tudunk, hogy októberben érkezik a WALLS című lemezük, és ugyan szórványosan koncerteztek az utóbbi időszakban is, az igazi világkörüli turné most jöhet majd, benne sok-sok fesztivállal.

Körülbelüli tiszteletdíj: 900.000-1.100.000 USD

kings-of-leon-sziget-2015
Fotó: Csudai Sándor / Sziget
Arctic Monkeys

Az Arctic Monkeys már kemény dió, ugyanis egyelőre semmilyen konkrétum nincs róluk a jövőt illetően, mi mégis megemlítenénk a nevüket. A srácok 2014 óta vannak parkolópályán, ez eddig karrierjük leghosszabb kihagyása, de jövőre már gyaníthatóan újra aktivizálják magukat. A frontember, Alex Turner idén minden fontosabb fesztiválon fellépett haverjával, Miles Kane-nel a Last Shadow Puppets-el, míg a dobos, Matt Helders Iggy Pop Post Pop Depression című albumán és turnéján vendégszerepelt, de már mindkét mellékprojekt turnéja véget ért, így figyelmüket az Arctic Monkeysra tudják fordítani. Egyre több jel utal tehát arra, hogy közel a visszatérés, de egyelőre csak óvatosan mernénk reménykedni.

Körülbelüli tiszteletdíj: 900.000-1.100.000 USD

arctic_monkeys26_blog_image
Fotó: Pooneh Ghana
Lana Del Rey

Lana Del Rey-t tavaly ősszel megjelent albuma miatt már idén is ott láttuk a legtöbb fesztivál fellépősorában, ehhez képest azonban csak néhány fesztiválfellépést vállalt kontinensenként, de elkeseredésre sincs ok, hiszen hamarosan újabb lemezt adhat ki a hölgy, tavasszal legalábbis már ismét a stúdióból jelentkezett be az Instagramon, ami választ adott arra is, hogy miért lett végül ilyen szellős a 2016-os naptára. Jövőre azonban már tényleg számíthatunk a nagyszabású turnéra, melybe talán végre egy hazai időpont is belefér.

Körülbelüli tiszteletdíj: 500.000-700.000 USD

lana_del_rey
Fotó: Samir Hussein / Getty Images

 

Szöveg és gyűjtés: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Paulo Gonçalves / Electric Picnic

Advertisements

2 thoughts on “Ők lehetnek a 2017-es fesztiválok headlinerei (6. rész)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s