fesztiválhír · programajánló · szabadidő

Egy este, amikor békére lelünk – Lelki Egészség Éjszakája 2016

Az idei évbe először, hagyományteremtő szándékkal megrendezendő Lelki Egészség Éjszakája a tematikus esték sorát gyarapítja. Formabontó keretek között, változatos programokkal kívánja felhívni a figyelmet a lelki egészség fontosságára.

lelki_egeszseg_2016

Nehézségeinkre, elakadásainkra való szélesebb rálátás, valamint önismeretünk és tudatosságunk fejlesztése jelentős szerepet játszik lelki egyensúlyunk, testi és mentális jóllétünk kialakításában. A lelki egészség elérése és fenntartása egy folyamat, mely a rendszeres gyakorláson keresztül alakítható ki, hatása pedig életünk minden területén érezhető.

De mindezt hogyan tudjuk elérni, zsúfolt mindennapjainkba beépíteni? Milyen módszereket érdemes kipróbálni? Egyáltalán milyen lelki egészségünket és önismeretünket fejlesztő módszerek léteznek? És mi lenne számunkra, egyénileg a legideálisabb?

A Lelki Egészség Éjszakája lehetőséget ad a különböző módszerek, önismereti technikák kipróbálására, valamint egy olyan szemlélet kialakítására, melynek segítségével képessé válunk saját gondolataink, hangulatunk és testi folyamataink alakítására, befolyásolására.

A rendezvényről

A rendezvény a területen tevékenykedő ismert szakemberek előadásai mellett számos aktivitással várja a látogatókat: többek között különböző iskolák önismereti workshopjai (pl. zene és táncterápia, művészetterápia), jógaórák, meditáció, improvizációs gyakorlatok, tematikához illeszkedő kiállítások várják a közönséget. Az érdeklődők egy éjszaka erejéig bepillantást nyerhetnek a különböző módszerekbe, megtapasztalva azt, hogy hozzájuk mely önismereti metódus áll legközelebb.

Helyszínek

A Ráday utca – Palotanegyed vonzáskörzetében három nagyobb és két kisebb, egymástól könnyen megközelíthető helyszín várja az érdeklődőket. Helyszínek: Premier Kultcafé, MÜSZI, H13 Inkubátorház, Adna Café. Lelki Egészségvédő Alapítvány (LEA) Ráday utcai rendelője.

A szakma elismert képviselői tartanak előadásokat. Előadóink között szerepel: Tari Annamária, dr. Szondy Máté, dr. Pilling János, dr. Forgács Attila., Prof. Dr. Bagdy Emőke. A látogatók ezzel párhuzamosan a további helyszíneken gyakorlati keretek között, szakemberek segítségével, nyerhetnek bepillantást az egyes módszerekbe.

Belépés

A Lelki Egészség Éjszakája helyszíneire a belépés – a helyszínen vagy elővételben – egyszer megváltott karszalaggal lehetséges. A Lelki Egészség Éjszakája 2016 november 5-én, délután 17 órától egészen éjfélig várja az érdeklődőket.

Az előadókkal, programokkal, jegyvásárlással kapcsolatos további információk: a Lelki Egészség Éjszakája hivatalos Facebook oldalán és www.lelkiegeszsegejszakaja.hu weboldalon érhetők el.

Sajtóanyag: Lelki Egészség Éjszakája

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s