sajtóközlemény

A VOLT Fesztivál és a Veszprémfest igazgatója is Pro Turismo-díjat kapott

Átadták a Pro Turismo-díjakat, a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését az idén hat szakember vehette át – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.

A díjakat Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos adta át, aki a közlemény szerint elmondta: elsősorban olyan szakemberek részesültek a kitüntetésben, akik személyükben, teljesítményükkel is a turizmus megújulását képviselik. Úgy vélte, a kormányzat maga is újítóként lépett fel, amikor tavasszal új szervezeti alapokra helyezte az ágazat irányítását, hogy Magyarország adottságaiban rejlő turisztikai potenciált még inkább kiaknázza.

A turizmus megújítása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként 2016-ban Pro Turismo-díjban részesült Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető partnere, Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál alapítója, a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. társtulajdonosa, Madary Orsolya, a Magyar Konyha szerkesztő-újságírója és Mészáros Zoltán, a VeszprémFest alapítója, fesztiváligazgatója.

A turisztikai kormánybiztos a közlemény szerint hangsúlyozta: a turizmus szereplőinek globális versenyében Európa és benne Magyarország csak akkor tarthat lépést a fejlődés ütemével, ha újító, vállalkozó szellemben is felveszi a ritmust. Magyarországnak tehát nem csupán Közép-Európa turisztikai központjává, hanem a turisztikai innováció centrumává kell válnia – tette hozzá.

A szeptember 5-én megjelent Magyar Közlönyben olvasható Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter rendelete, amelynek értelmében a Pro Turismo-díjban évente hat személy részesülhet, a díj adományozását a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, valamint a turisztikai és vendéglátó ipari szakmai szervezetek kezdeményezhetik.

Az MTÜ közleménye szerint 1989 óta az idei díjazottakkal együtt 256-an részesültek a Pro Turismo-díjban.

Forrás: MTI
Nyitókép: Martinek Ádám / Fesztiválok Városa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s