programajánló

Hadik – októberi programajánló

Októberben tovább színesíti programpalettáját a Hadik. A szeptemberben debütált Jazz Hétfő kuriózumnak számító duókkal, a Bookline Irodalmi Brunch pedig Kepes Andrással folytatódik. A Vadászszezon nevű slamtornán elkezdődik az első forduló, az Irodalmi Szalon pedig a rádió_56 program meghívottjaival közösen emlékezik.

hadik_jazz_hetfo

Azok számára, akik hétfő esténként a jazz-ért járnak a Hadikba, az októberi koncertsorozat további érdekességeket vonultat fel. A Hadik Jazz Hétfő vendége 10-én Oláh Krisztián, a Montreux-i Jazz Fesztivál tavalyi helyezettje lesz, aki Kész Petrával koncertezik. A hónap második felében Lamm Dávid és Pandzarisz Dina duója szefárd zenével, Tóth Mátyás együttese pedig fadóval bűvöli el a közönséget.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezeket a zenészeket vendégül láthatjuk hétfőnként, mert a budapesti jazz szcénában kuriózumnak számító formációk állnak össze. Olyan duók, akiket eddig nem hallhattunk együtt. Mind fiatal, nemzetközi szinten elismert zenészek, akik a fadótól a bossa nováig, a szefárd zenén át egy nagyon széles spektrumát mutatják be a jazzirodalomnak. Ez itt tényleg a crème de la crème”

– mondta Havas Ádám, a program szervezője.

Októberben a Hadik Irodalmi Szalon a rádio_56 programhoz kapcsolódva emlékezik a forradalomra. A 60. évforduló előtt néhány nappal, 19-én közös beszélgetést és zenélést kezdeményeznek, ahol a forradalom versei, szövegei alakulnak dallá többek között Németh Juci, Mező Misi és Pajor Tamás tolmácsolásában. Hőssé vált hétköznapi emberek, szabadságharcos pesti srácok, hit, vágy, elnyomás, szabadság és forradalmi lendület elevenedik meg szóban és zenében.

hadik_irodalmibrunch_cover

A Bookline Irodalmi Brunch-on, 22-én Kepes András kínál irodalmat reggelire. A szombat délelőtti gasztronómiai és kulturális eseményen a népszerű tévés és újságíró bemutatja legújabb könyvét, beszél a helyét kereső világról, a Bejrút és Buenos Aires között ingázó Európáról, a változó hétköznapokról és nem utolsósorban étkezési szokásainkról. Mindezt sok humorral és a Hadik séfje által kreált ételekkel együtt tálalja a neves médiaszemélyiség.

Októberi programok:

Sajtóanyag: Hadik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s