koncertek

Elmaradhat jövőre a legendás Isle Of Wight Festival

Erősen gyűlnek a fellegek az Európa Woodstockának is nevezett, 1968-ban indult Isle Of Wight Festival felett. Amennyiben nem csökkentik a költségeket, vagy növelik jelentősen a bevételt, a 2017-es fesztivál szinte biztosan elmarad, derül ki az NME által kiszúrt jelentésből. 

Az Isle Of Wight lehet a következő áldozata a brit fesztiválpiac túltelítettségének, aminek korábban már például a Sonisphere és az Oxegen is megitta a levét, hiszen olyan nevekkel is, mint idén a The Who, a Queen + Adam Lambert, a Stereophonics, Iggy Pop, a Status Quo vagy a Faithless, mindössze 58 ezer látogatót tudott vonzani, így pedig pénzügyileg is megfeneklett. A jelentés szerint a szervező Solo Promoters kérésére csökkenthetik ugyan a fesztiválnak helyet adó Seaclose Park bérleti díját, de ha nem tudnak lefaragni a költségekből vagy jóval több jegyet eladni, akkor 2017-ben elmaradhat a fesztivál.

Az Isle Of Wight Festival 1968-ban indult, gyakorlatilag az európai fesztiválok archetípusaként tekinthetünk rá, és ugyan 1970 után több mint 30 évig nem rendezték meg, 2002 óta folyamatosan jelen van az európai piac vérkeringésében. Korábban fellépett itt a Jefferson Airplane, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Miles Davis, a The Rolling Stones, Paul McCartney, David Bowie, a Muse, a Coldplay, a Foo Fighters, a Sex Pistols, Bruce Springsteen és számos más remek előadó.

Szöveg: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Wikipedia 

Advertisements

One thought on “Elmaradhat jövőre a legendás Isle Of Wight Festival

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s