klubkoncertek · klubok

Trentemøller live februárban a Dürer Kertben!

Szeptember 16-án jelent meg Trentemøller új albuma Fixion címmel, a skandináv elektronika kiemelkedő alakja pedig nyakába is veszi vele Európát 2017 elején, és 2014-es bulija után újabb élő klubkoncertet ad zenekarával Budapesten.

A technót finom elektronikával mesterien ötvöző dán előadó a Dürer Kertbe érkezik ezúttal, hogy legújabb dalaival is elvarázsolja a magyar közönséget. A Fixion-t – mint ahogy eddig szinte minden kiadványát – remekül fogadták a rajongók és a kritikusok is, bátran ajánljuk azoknak is, akik már visszavárták Trentemøllert és azoknak is, akik esetleg még csak most ismerkednek vele és a műfajjal.

Úttörőként számon tartott debütlemezét 2006-ban adta ki, majd ezt másik három követte. A 2013-as Lost remekül megörökített minden mozzanatot és hangulatot, amitől Trentemøller az egyik legjobb koncertelőadó. Ennek méltó folytatása pedig most következett el, a szeptemberben saját kiadásban megjelent Fixion még annyira friss, hogy ropog. Az új lemezen természetesen minden rajta van, ami a dán zenészt jellemzi, a végeredmény pedig valami egyedülállóan dallamos és sötéten romantikus egyveleg. A fő motívuma továbbra is Anders kifogyhatatlan szenvedélye a műfaji határok eltiprása iránt, mindezt úgy, hogy a saját maga által kreált egyedülálló skálán marad, aminek egyik vége a lágy, minimalista szintidallam, a másik pedig a kőkemény elektro-punk.

Az igazán eklektikus, mégis trentemølleres új anyag apropóján pedig újra Magyarországra látogat. Az élőben öttagú zenekarrá alakuló formáció mind zeneileg, mind vizuálisan olyan show-t ígér, amit remélhetőleg sokáig fogunk emlegetni.

Trentemøller @ Dürer Kert, Budapest

Szöveg: Fesztiválok Városa

One thought on “Trentemøller live februárban a Dürer Kertben!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s