fesztiválhír · koncertek

Rock-karácsony Tatabányán: teljes a Rock X-mas 2016 fellépősora!

Tíz zenekart felvonultató monstre eseménnyé duzzadt a decemberi Rock-X-Mas, melynek helyszínéül a tatabányai Földi Imre Sportcsarnok szolgál. Az első körben bejelentett bandák (Depresszió, Leander Kills, Kalapács, Akela, Alcohol) mellé további öt csatlakozott, így állt össze a teljes lista, időközben pedig a jegyértékesítés is elindult a december 23-i rendezvényre!

12-23-rockxmas_flyer

A fellépők sorát erősíti az idén 20. jubileumát ünneplő Christian Epidemic, téli álmát megszakítva áll újra színpadra a Tűzmadár, a helyi erőket az Agregator képviseli, év végi turnéja során tér be a Phoenix RT, valamint a tervezettnél aktívabban élőben népszerűsíti új nagylemezét a Words of Blood.

A Depresszió őszi-téli turnéja érinti a helyszínt, mely koncertsorozatot megelőzően világtól félre vonulva új dalain dolgozik a zenekar. Érdemes tudnivaló, hogy novemberben érkezik a 15 éves jubileumi koncert felvételeiből készült film!

Előbb az országot alaposan bejárta, majd nemrég a budapesti közönséget pankrációval egybekötött műsorral rázta fel a Leander Kills, miközben folyamatosan tette közzé képi anyaggal ellátott dalait, valamint készült egy, még a Leander-feldolgozások közt is kicsit kirívó feldolgozás, méghozzá a Tankcsapda „Lopott könyvek” című tételére.

A Kalapács zenekar igen csak aktív szezont zárt: végigjárta a nyári fesztiválokat határon innen és túl. De továbbra sincs megállás, augusztus végén látott napvilágot egy hangulatos koncert klip az Enigma album egyik dalára (Zuhanni kell), szeptember elején élőben is bemutatásra került Dr. Weisz szólólemeze (Metal Konzílium).

2007 óta először jelentkezett új nagylemezzel az Akela, mely „Farkas mesék” címmel szeptember 12-én látott napvilágot. Az új kiadványhoz természetesen lemezbemutató turné is dukál, a hetedhét határon is túl, 4 országon át, a teljesség igénye nélkül Dunaszerdahelytől Nyíregyházáig, Székelyudvarhelytől Temerinig.

Tavaszi turnéja után kicsit visszavett lendületéből az Alcohol, sajnos ebben nem várt kellemetlenség is közrejátszott. De a problémákon túllépve továbbra is színpadra tudott lépni a zenekar. Az új dalok íródnak, hiszen ígérve lett egy újabb nagylemez, a rég várt harmadik. Előzetesen sok információt egyelőre nem közölt a zenekar, mindössze egyetlen dal és klip került nyilvánosságra még az év elején, a vártnál is nagyobb sikereket elérő „Rockhimnusz” nézettségi számlálója pedig egyre csak pörög, nyár végére túllépte a másfél milliót…

ROCK-X-MAS
  • Dátum: 2016. december 23.
  • Helyszín: Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok
  • Fellépők: Depresszió, Leander Kills, Kalapács, Akela, Alcohol, Christian Epidemic, Agregator, Tűzmadár, Phoenix RT, Words of Blood

A délutáni órákban kezdődő rendezvényre jegyek elővételben kaphatóak a Ticketportal hálózatában, további friss információkért pedig érdemes az eseményt követni, ugyanis nyereményjátékokra lehet számítani!

Sajtóanyag: MZ Press

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s