fesztiválhír

Közel 30 új nevet jelentett be a Eurosonic Noorderslag 2017

Már javában zajlik Európa legnagyobb showcase-fesztiváljának, a Eurosonic Noorderslag 2017-es fellépőinek folyamatos bejelentése, ma 26 újabb reménységet tettek közzé a szervezők. 

A groningeni fesztivál eddig három bejelentéssel szolgált, illetve már azt is lehet tudni, hogy a januári rendezvény fókuszában a portugáliai előadók lesznek. Showcase-fesztivál lévén eddig kizárólag olyan feltörekvő zenekarok kerültek bejelentésre, akikről a rendezők úgy gondolják, hogy a jövőben ők határozhatják meg Európa zenei vérkeringését. Korábban fellépett már itt a Royal Blood, James Blake, a Bastille, az Enter Shikari és Lykke Li is. Sajnos egyelőre Magyarországot csak a Nagyszínpad tehetségmutatót megnyerő Bohemian Betyars képviseli, de bízunk benne, hogy más is bekerül majd itthonról a line-upba a későbbiekben.

A zenekarok mellett rengeteg promóter, koncert- és fesztiválszervező, ügynök, kiadó és más szakmabeli is megfordul itt minden évben, a koncertek figyelése mellett előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket tartanak, az egész fesztivál tulajdonképpen egyben egy konferencia is, ahová a kapcsolatépítés miatt is érdemes ellátogatni a fiatal előadóknak. Ezenkívül itt osztják ki évente a European Festival Awards és a European Border Breakers Awards díjait is.

Az eddig bejelentett fellépők listája ide kattintva érhető el, az alábbi playlisten pedig bele is lehet hallgatni mindegyikükbe, érdemes.

 

Szöveg: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Jorn Baars

Advertisements

One thought on “Közel 30 új nevet jelentett be a Eurosonic Noorderslag 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s