fesztiválhír

Nézd meg, hogyan zajlik egy fesztivál tereprendezése!

Tapasztalataink szerint a fesztiválközönség sok esetben hajlamos megfeledkezni arról, hogy milyen sok egyéb költsége van a rendezvényeknek a fellépők és az egyéb programok kifizetésén túl, ezek közül az egyik legjelentősebb a fesztiválterület karbantartása, melybe a német Wackennek hála, most első kézből nyerhetünk bepillantást!

Alapesetben talán azért nem gondolnak bele sokan a tereprendezés fontosságába, mert ha az jól van elvégezve, akkor tulajdonképpen nem veszünk észre semmi kirívót, ellenben ha nem figyeltek oda kellőképp erre a szervezők, akkor nagyobb eső esetén lépten-nyomon pocsolyákba és bokáig érő sárba ütközünk vagy inkább ragadunk.

Európa talán leghíresebb metalfesztiválja, a német Wacken sem szentelt ennek eddig kellő figyelmet, az idei évre pedig a helyzet már tarthatatlanná vált, így megígérték, hogy tenni fognak a javulás érdekében. Az ígéretüket betartották, és már meg is kezdődtek a munkálatok, első körben különböző munkagépekkel egyengették el az évek során deformálódott talajt, majd pedig megkezdték egy korszerű vízelvezető rendszer kiépítését is.

Minderről egy videót is közzétett a Wacken, érdemes belenézni, hiszen a fesztiválszervezés olyan részleteit láthatjuk, amivel csak ritkán szembesülünk (a videóhoz angol felirat is elérhető):

Szöveg: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Wacken Open Air

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s