concert · programajánló

Barba Negra programajánló – November 11-13.

Erős hétvégének nézünk elébe a Barba Negra táján. Elsőként elmerülünk az elektronikus zenei óceánban a CLOUD9+-szal, majd a Kárpátia mutatja be nekünk 2016-os albumát, és a hétvégét a régóta várt finn dark/góth csapat, a The 69 Eyes koncertje zárja, akik Universal Monsters lemezükkel zúznak le minket.

barbanegra_20161109

A felhők fölé emelkedünk november 11-én a Barba Negrában, különleges show-val készül koncertjére a CLOUD9+. Egy őrületes ’15-ös találkozás után térnek vissza Budára, hogy megmutassák mi történt velük az elmúlt másfél évben.

A lassan 4 éves formáció supernovaként robbant be a magyar zenei színtérbe 2013 elején, a srácok pedig azóta is töretlenül száguldanak előre. Telt házas koncerteket adnak, ott vannak a legnagyobb fesztiválokon és persze ontják magukból a hip-hop, rock, drum and bass és dubstep elemek egyvelegéből kevert elektronikát. Úgy is mondhatnánk, hogy nem félnek elmerülni az elektronikus zenei óceánban és azt más zenei stílusokkal felborzolni. Egyedi hangzásvilágukért imádjuk őket.

Tehát amire biztosan számíthatunk: feszes dob és basszus alapok és masszív elektronikus hangminták, na meg az ’addig ugrálunk, táncolunk, míg össze nem esünk’. Tombolásra felkészülni, ezen az estén az elektronikus zene repít minket az égig!

*****

Tavaly novemberben volt a Kárpátia Tartsd szárazon a puskaport lemezbemutató koncertje a Barba Negrában. Hatalmas buli volt, közben eltelt 1 év és itt az új 2016-os lemez, a Territórium, amelyet november 12-én ugyancsak a Barba Negrában mutatnak be, a bulit pedig a Cool Head Klan indítja majd be. November 12-én tehát betyárok előre a Barba Negrába!

*****

November 13-án érkezik a Barba Negrába a finn dark/gót alakulat, a The 69 Eyes. Universal Monsters címmel április 22-én jelent meg a srácok új stúdióalbuma, amelyet végre élőben is hallhatunk tőlük! A rockerek azonban nem egyedül érkeznek, az estét a De Facto és a Vlad In Tears koncertje kezdi.

Az Universal Monsters albumot egyébként Helsinkiben rögzítették, mégpedig azzal a Johnny Lee Michaels producerrel, akivel korábban négy lemezt (Blessed Be, Paris Kills, Devils, Angels) is felvettek. A koncert tehát kötelező a rajongóknak, de nem csak nekik:

Szeretnék látni minden régi rajongót a show-n. Túl régóta nem találkoztunk, úgyhogy gyertek el és hozzátok el pár barátotokat, akik sosem látták még a 69eyest élőben, mert úgy gondolom, hogy amit mi csinálunk abban mindig lesz valami, amit bárki élvezni tud, nem csak goth és metál arcok, hanem bárki jól érezheti magát a műsorunkon. Attól, mert goth-ok vagyunk, szeretjük jól érezni magunkat.”

– nyilatkozta a Rockvilágnak a zenekar gitárosa, Bazie.

Sajtóanyag: Barba Negra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s