charity · programajánló

November 30-án ismét Jótékonysági Maci Aukció!

Idén 6. alkalommal kerül megrendezésre a Jótékonysági Maci Aukció, melyet még 2012-ben indított el Magyarországon a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari és Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány két vezetője.

maci_arveres

Az elmúlt évek alatt 150 hazai híresség gyerekkori mackóját és személyes tárgyát árverezték el annak érdekében, hogy a befolyt összegből létrehozzák az alapítvány saját, fogyatékosság-barát munkahelyét, amely idén márciusban nyílt meg Budapest belvárosában. A Premier Kultcaféban 8 fogyatékossággal élő dolgozik, vannak köztük Down-szindrómások, autisták, értelmi sérültek és hallássérültek is, de a civil szervezet újabb munkahelyeket szeretne létrehozni.

Milliókért kelnek el a macik és a személyes tárgyak

Az elmúlt évek alatt nagy keletje lett a maciknak az alapítvány kezdeményezésének köszönhetően, hiszen a macik és a személyes tárgyak átlagosan 500-600 ezer forintért kelnek el, de a rekordot a mai napig a Nobel-díjas Kertész Imre mackója és a Sorstalanság dedikált példánya vezeti 3,7 millió forinttal. Milliós nagyságrendben kelt el korábban Törőcsik Mari, Csukás István és Rubik Ernő plüssmedvéje is, amellyel az alapítvány által létrehozott munkahelyet támogatták a jótékony segítők.

Az idei aukción rekordbevételre számítanak a szervezők és erre megvan minden okuk.

Állítólag 2 hollywoodi világsztár is beállt a maciadományozók közé

A november 30-i maci aukcióra idén 20 hazai hírességet, köztük Nemes Jeles Lászlót, Szász Emesét, Kenderesi Tamást, Vámos Miklóst, Törőcsik Andrást, Thuróczy Szabolcsot és Till Attilát kérték fel, hogy felajánlásukkal járuljanak hozzá Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terének fenntartásához és fejlesztéséhez.

Az alapítvány vezetője egyelőre titkolózik, hogy ki az a 2 világsztár, akiktől macit kaptak, csak annyit árult el Kárász Róbert, hogy szükség volt Andy Vajna közbenjárására is.

A 2016-os aukció felajánlói:

Benedek Tibor és a férfi vízilabda válogatott, Börcsök Enikő (Jászai Mari-díjas színművésznő), Cseh Laci (olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó), Fenyvesi Zoltán (sportoló, a Wheelchairguy bloggere), Kenderesi Tamás (olimpiai bronzérmes úszó), Imre Géza (olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó), Klein Dávid (hegymászó), Kozák Danuta (olimpiai bajnok kajakozó), Nádas Péter (Kossuth-díjas író), Nemes Jeles László (Oscar-díjas filmrendező), a Magyar Paralimpiai Csapat, Sándor Pál (Kossuth-díjas rendező), Sterczer Hilda (Erőss Zsolt hegymászó özvegye), Szász Emese (olimpiai bajnok párbajtőrvívó), Szilágyi Áron (olimpiai bajnok vívó), Thuróczy Szabolcs (színművész), Till Attila (műsorvezető, rendező), Törőcsik András “Törő” (korábbi válogatott labdarúgó – Újpest), Vámos Miklós (József Attila-díjas író), Wellhello Zenekar (Fluor Tomi és Diaz).

Az aukcióra minden olyan támogatót várnak, aki elkötelezett híve a kampány célkitűzéseinek. Hazánkban a megváltozott munkaképességűek mindössze 10-15%-át foglalkoztatják, a fogyatékossággal élők túlnyomó többsége kirekesztettnek érzi magát.

Az aukció további részletei:
A Premier Kultcafé elérhetőségei:

Az aukció időpontja 2016. november 30. 17:30, helyszíne a Premier Kultcafé (Baross utca 1.). Licitálók jelentkezését a kommunikacio@gapmedia.hu e-mail címen várják a szervezők.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s