klubkoncertek · klubok

Indie rock-est az S8 Underground Clubban

November 19-én szombaton az S8 Underground Club RED terme szeretettel várja a rock, indie és crossover indie rock műfajok kedvelőit, hiszen egész este ilyen zene fog szólni három hazai (Graceful Haze, Csigatej, The Electric Jaywalk Boogie Orchestra) és két külföldi (Sviet Margot, Outsider) előadótól.

A Graceful Haze célja egy modern, fiatalos és egyben melankólikus rock hangzás létrehozása és közvetítése, mely kizökkenti és megragadja az embereket. A négytagú csapatban rengeteg lehetőség van. Egyesek szerint zenéjükben keveredik a Muse-os életérzés más, érdekes, alternatív beütésű zenei elemekkel.

A Csigatej egy egyszemélyes formáció, amely egy szál gitáros alternatív indie muzsikát takar. Már csak emiatt is érdekes jelenség, ez a budapesti „mono-formáció”, amely már több sikeres koncertet is a háta mögött tudhat.

A harmadik fellépő az indie-pop/rock Sviet Margot lesz, egyenesen Olaszországból. A hat tagú, női énekessel rendelkező formáció műfajára rengeteg előadó és zenei stílus hatott így inkább crossover-es beütésű, ligtosabb rockzenét játszanak, mint színtiszta indie-t, de azért eme vonal is eléggé érezhető. A műfaj kedvelőinek kiváló kalandozás zenei téren, és fergeteges buli is várható a pakliban.

Őket a színpadon a hazai The Electric Jaywalk Boogie Orchestra követi, amelynek nem csak a neve tartogat érdekességeket, hanem a munkássága is. A négytagú – de egy érdekes nagyzenekar hangzásvilágát elénk táró- banda minden tagja több hangszeren is játszik, valamint az effektektől sem riadnak vissza. Alkotási stílusuk így nehezen kategorizálható, ők maguk „post psychedelic chanson”-ként emlegetik.

Az este utolsó fellépője szintén külföldi vendégelőadó, a cseh származású Outsider lesz. Ők is kevert zenei műfajokban alkotnak, leginkább rock, punk és pop vonalon. A feltörekvő-félben lévő trió most körbe turnézza Európát, ennek keretében hozzánk is ellátogatnak. Kétség kívül méltó lezárása lesz a RED-ben készülő rockbulinak.

Facebook-event >>> 

Sajtóanyag: S8 Underground Club

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s