fesztiválhír · piac, vásár · szabadidő

Téli fesztivál a WAMP design vásárral és a NLCafé-val

November 20-án már harmadik alkalommal rendezi meg a WAMP design vásár az NLCafé-val közös Téli fesztiválját. A közös program már az advent jegyében telik, így a Cafeblog bloggereinek közreműködésével szakértő segítséget kaphatunk a lakás kreatív feldíszítéséhez, egyedi ajándékok- és többféle sütemény elkészítéséhez! A WAMP designerei segítségével pedig egyedi designer ékszereket alkothatunk, festhetünk saját textilképet és készíthetünk nemezből virágos kitűzőt!

plant3d

Téli újdonságok a WAMP-on

A szürke hideg időt enyhíthetjük egy-egy jól megválasztott egyedi kiegészítővel, vagy praktikus darabbal. A Plant3D egy szerethető, egyedi nyaklánc, mely a technológia és a természet szeretetének kombinációjából született meg. A medál alapja egy 3D nyomtatott ikozaéder, melyben különböző növények kaptak helyet. A cseréplakóknak gondoskodásra és szeretetre van szüksége, így a lánc egy különleges társsá válhat a viselése során. Csak olyan növényeket használnak, melyek nem nőnek nagyra, így a nyaklánc sokáig viselhető marad. Ducsai.Leather.Goods márka legújabb Klocc Stone kollekciójának táskái minden díszítő motívumtól mentes darabokból állnak. A prémium termékek a praktikusság és kényelmi szempontok figyelembevételével készültek, a természetes alapanyagokkal és az organikus formavilágával jól ellensúlyozzák a hétköznapi hi-tech eszközök szögletes és kemény megjelenését. Az egyedileg impregnált 100%-os tiszta gyapjúfilc fő alkotóelemei a tárgyaknak, ami hagyományos, kézi technológiával – kloccolással – készül limitált darabszámban a tervező műhelyében.

colo

A hideg időben különös figyelmet kell fordítanunk bőrünk ápolására is! A Colo Natural  egy új magyar natúr kozmetikai márka, mely nem tömegtermékeket gyárt, hanem újszerű szemlélettel kínál személyre szabottan – natúr és bio alapanyagokból – praktikus testápolási megoldásokat. Kizárólag prémium minőségű, természetes, bio összetevőkből – hidegen sajtolt olajokból, 100% tisztaságú virágvizekből és illóolajokból, növényi hatóanyagokból – készülnek a termékek. A manufaktúrában kis mennyiségben, kézzel készült termékeknél figyelembe veszik az évszakok bőrre gyakorolt hatásait is, mert a bőrnek másra van szüksége télen, mint nyáron.

A WAMP ezen a vasárnapon is közel 200 kiállítóval jelentkezik, így akár egész naposra is nyúlhat a látogatás. Ha megéheztünk megkóstolhatjuk a Kanálgép különleges húsgolyóit – állítólag garantált az igazi Rock ‘N” Roll életérzés! A Kolbice ropogós kenyértölcsérbe töltött sültkolbászkáiban az a jó, hogy, fogyaszthatjuk akár menet közben is vagy a galériáról szemlélve a vásári forgatagot! Ha inkább valami édességet keresünk, akkor a Waffel Land mennyei finomságait érdemes kipróbálni!

Az NLCafé programjai

A WAMP designerei és a Cafeblog bloggerei számos kreatív programmal készülnek, segítségükkel saját kezűleg készíthetünk egyedi designer ékszereket, mutatós téli lakásdíszeket, látványos és finom süteményeket!

cirrhopp

Szőnyegi Zsófi textilképes workshopot tart, ahol olyan mintaalkotási eljárásokkal, mint a textilpecsételők, kézi festés vagy monotípia alkothatjuk meg saját kompozícióinkat, amelyeket aztán választott méretű vakkeretre felfeszítve vihetünk haza. Szabó Erzsó Junior Prima díjas textilműves Nemezműves workshopján 8 ezer éves textiltechnikával, nemezeléssel, színes, mindig divatos gömbgirlandot készíthetünk az otthonunkba, vagy pillevirág kitűzőt a kabátunkra. Aki inkább az ékszerekre voksol, látogasson el Vadjutka workshopjára, ahol kétféle ékszert alkothatnak fagolyók és szalagok felhasználásával, délután pedig Balogh Kinga, a Cirrhopprecycle designerének segítségével újrahasznosítható pamut alapanyagból készíthetnek puha, nem allergizáló kiegészítőket, ékszereket. Szöllősi Réka varrófoglalkozásain mutatós neszesszert és telefontokot készíthetünk varrógéppel vagy kézzel, míg a Saját Otthon Projekt bloggereivel, Venczel Klaudiával és Varga-Schulz Veronikával különböző formájú, fából készült apró díszeket dekorálhatunk, melyeket karácsonyfadíszként vagy ajtókopogtatónak is használhatunk. A napfény illata blog bloggerével, Rácz Anikóval mécsestartót és levendulás zsákot vagy nagyon egyszerű, de látványos borospohár-lámpást is készíthetünk.

Süti workshoppal pedig a Csak a puffin és a Sütit akarok! blogok szerzői várják az édesszájúakat, ahol saját minicsokoládét önthetünk, és pillecukor rénszarvasokat is készíthetünk!

A legkisebbeket egész nap várja a galérián a Gyereksarok, de lesznek óránként induló párkapcsolati műhelyek Sarkadi Krisztával, és angyalműhelyek R. Kövér Balázzsal.

Részletes program:
A Hónap Designere novemberben Vadjutka

Wild Judit több mint tíz éve készít igényes divatékszereket, s nevét jól ismerhetik a hazai tervezők munkáit figyelemmel kísérők. Romantikus, olykor vintage hangulatú kedves darabjai sokunk ruhatárába csempésznek némi vidámságot és egyedi karaktert. Judit a mai napig nem érzi magát dizájnernek. Munkáját az alkotás és a felfedezés öröme jellemzi. Kísérletező alkat, sokféle alapanyagot kipróbált már. Készített ékszert gyöngyök, fémalkatrészek, nyomtatott rétegelt lemez, sőt plexi felhasználásával. Pályája nemrégiben fordulóponthoz érkezett, megjelentek első nemesfémből készült modelljei. Filigrán medáljai, gyűrűi, karkötői tárgyakban megfogalmazott történeteket mesélnek el, amelyeket nagy-nagy szeretettel készít el, akár személyre szabott változatban is.

a-honap-tervezoje_vadjutka

A helyszínen megrendezésre kerülő programok ingyenesek!

  • november 20.
  • Millenáris B csarnok
  • Nyitva tartás: 10 – 18h
  • A belépő 1000 Ft, 1000 Ft, amelyből 500 Ft levásárolható a WAMP vásárokon 2017. március 31-ig.
  • A belépőhöz az első 3000 látogató shopping bag-et kap ajándékba!

 

További információ és sajtóaynag: www.wamp.hu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s