fesztiválhír · pályázat

CEWE „Our world is beautiful” – Ismét meghirdették Európa egyik legnagyobb fotópályázatát

Európa vezető képkidolgozással és a fotókönyvkészítéssel foglalkozó cége, a Magyarországon is érdekelt CEWE csoport újból megnyitotta az „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” nemzetközi fotópályázatát. A nevezés most is rendkívül egyszerű, online feltöltéssel működik, és több mint 33 millió forint értékben díjazzák az első ezer legjobb képet.

2016_owib_1200x625

Hat – építészet, tájak, emberek, közlekedés és infrastruktúra, természet, valamint sport – kategóriában tölthetik fel fényképeiket a nevezők a CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” nemzetközi fotópályázat online felületére egészen 2017. június 30-ig.  A neves szakemberekből, újságírókból és fényképészekből álló zsűri a felvételek kompozíciója és minőségi paraméterei mellett a pályázat témájával összefüggő képi gondolatot vizsgálják majd az ítélet meghozatala során. A megmérettetés mottója szerint Földünk bőségesen kínál lenyűgöző témákat a fényképezéshez, s minden egyes nap izgalmas pillanatokat tartogat, így a nevezők feladata az, hogy saját szemszögükből mutassák meg a világ szépségét.

A pályázat díjazása összesen 110 ezer euró, azaz meghaladja a 33 millió forintot. A CEWE Photo Awards díjat elnyerő legjobb egy nagy értékű fotós utazást, valamint ugyanúgy, mint a kategóriagyőztesek több mint 1 millió forint értékű fotós felszerelést és mintegy 450 ezer forintos CEWE vásárlási utalványt nyer. Összességében azonban az első ezer fényképet díjazzák, sőt, havi győztesek is vannak, amelyek között máris van egy magyar pályázó: az októberi mezőnyben Pálinkás István „Szatír” című, egy fürdőző karvalyról készült fotóját a természet kategóriában emelték ki.

A legutóbbi, 2015-ben zárult alkalommal összesen több mint 12 ezer nevező 94 ezer fotója érkezett be a nemzetközi megmérettetésre, amelyből kiemelkedően sok, a képek majd egyharmada magyar pályázat, sőt, a sportkategória legjobb alkotása is hazai volt. A szervezők ezúttal még nagyobb érdeklődésre számítanak az immár negyedszer életre hívott, dinamikusan fejlődő pályázat iránt.

A pályázat részletei: http://palyazat.fotokonyv.hu/beautiful-world-2016

Sajtóanyag: CEWE Magyarország

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s