festivals

FEZEN 2017 – Blind Guardian, Saxon és Therion is Székesfehérváron!

Alice Cooper bejelentése után máris folytatja a jövőre 20 éves FEZEN a névsorolvasást, a legújabb adagból kiderül, hogy a német Blind Guardian és a svéd Therion augusztus 2-án, a nyitónapon játszik majd, míg augusztus 3-án már biztosan csatlakozik Alice Cooper mellé a brit Saxon! Rajtuk kívül az első hazai név is befutott, jövőre az Ossian is fellép a jubileumi FEZEN-en, szintén augusztus 2-án.

A Saxon ‘70-es évek brit heavy metal új hullámának meghatározó zenekaraként az elmúlt 40 évben jó néhányszor bejárta a világ nagy koncerthelyszíneit. És még ma is ezt teszik, olyan lendülettel és energiával, amit sokan megirigyelhetnének. Tavalyi Battering Ram-re keresztelt sorlemezük is megfelel minden fontos szabálynak, amit annak idején fémbe öntöttek a brit metalkatonák. Igazán súlyos riffek szelik majd át az augusztus 3-i fehérvári éjszakát.

saxon_1

A német sikercsapat, a Blind Guardian is bejárta már mind az öt kontinenst, és power metaljuk semmit sem kopott az évek során. “Innovatív, dallamos és brutális” nyilatkozta egyik legutóbbi slágerükről az énekes Hansi Kürsch, és nem tévedünk sokat, ha ezt a fellépésükre is vonatkoztatjuk. Augusztusban, a FEZEN nyitónapján le lehet ellenőrizni.

blind_1

Mitologikus utalásokból nem lesz hiány a Therion koncertjén, a svéd alakulat rendszerint görög, német, sumér és skandináv legendákból gyúrja különleges világát. A szimfonikus hangzásokkal az elsők között kezdtek kísérletezni, az általuk taposott ösvényen indult el a Nightwish és a Within Temptation is. A Therion is a nyitónapon érkezik a fesztiválra.

therion_1

Az Ossian több év kihagyás után tér vissza a FEZEN-re. A hazai heavy metal színtér megkerülhetetlen zenekara már több, mint 30 éve járja az országot. Töretlen népszerűségüket jelzi, hogy az idén áprilisban megjelent huszonegyedik stúdióalbumuk rögtön a Mahasz lemezeladási lista második helyén nyitott. Augusztus 2-án a FEZEN-en nyitónapján várják a rajongókat.

FEZEN 2017 eddigi napi bontás:
  • 08.02: Blind Guardian, Therion, Ossian
  • 08.03: Alice Cooper, Saxon
  • 08.04: hamarosan
  • 08.05: hamarosan

Karácsonyig a FEZEN 2017 bérlet 12990 Ft-ot kóstál, melyet az alábbi linken lehet beszerezni. Napijegyek később lesznek kaphatóak.

FEZEN 2017 jegyelővétel >>>

Szöveg: Fesztiválok Városa
Sajtóanyag: FEZEN 

Advertisements

5 thoughts on “FEZEN 2017 – Blind Guardian, Saxon és Therion is Székesfehérváron!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s