charity · sajtóközlemény

Rekordbevétellel zárult a Vl. Jótékonysági Maci Aukció

18 millió forint gyűlt össze 20 hazai és 2 világsztár mackójából 

Az idei jótékonysági árverés felajánlóihoz csatlakozott két világsztár is, akik jótékonykodásuk apropóján 2 dedikált plüssmedvét juttattak el az alapítványnak. Harrison Ford és Ryan Gosling mackója 4, illetve 1 millió forintért kelt el az árverésen, Ford mackóját Szabó László, az énekesnő Csézy férje vásárolta meg a jó ügy érdekében.

_kg_9881

A hazai mezőnyből a Wellhello zenekar medvéje és személyes tárgya bizonyult a legértékesebbnek, hiszen azok 1 millió 700 ezer forintért találtak új gazdára. Szintén sikeres volt Benedek Tibor és a vízilabda-válogatott, valamint Sterczer Hilda, Erőss Zsolt özvegyének macija, amelyet 1-1 millió forintért vásároltak meg.

 

Bővülhet a fogyatékossággal élők munkahelye

Rekordbevétellel zárult a szerda esti Jótékonysági Maci Aukció, amelyet a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány idén hatodik alkalommal szervezett meg. A 2012-ben Kárász Róbert televíziós műsorvezető által indított program lényege, hogy minden évben felkérnek 20-30 hírességet, hogy ajánlják fel gyerekkori mackóikat és egy személyes tárgyat, amelyek elárverezéséből a megváltozott munkaképességűek számára teremtenek munkahelyet.

_kg_0195

Mint ismeretes, az alapítvány idén márciusban nyitotta meg Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális terét, a Premier Kultcafét, ahol jelenleg 8 fogyatékossággal élő személy dolgozik.

Sajtóanyag: Gap Média

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s