concert · programajánló · szabadidő

Gödör Esszencia – Összművészet évzáráshoz, évnyitáshoz

A belvárosi Gödör Klub hagyományaihoz híven, számos érdekes eseménnyel készül az év végére, különböző művészeti ágakban. Ráadásul nem csak a karácsony és újév közötti egy hétben, hanem január elején is találkozhat a közönség a Klub kedvenc programjaival, egy évösszegző fesztivál keretében, december 27. és január 7. között. A szervezők ígérete szerint az Esszencia kavalkádjában mindenki megtalálhatja a neki való programot.

godoresszencia_sziamiandfriends

A színház kedvelőinek már rögtön december 27-én kínálnak műsort: Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Ebből  készült Seres Tamás rendező előadása, a Gyarmati Fanni naplója, Hámori Gabriella szereplésével. Másnap, a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő, Grecsó Zoltán által létrehozott improvizációs táncszínház, a Willany Leó Tisölök című összművészeti eseményére várják a látogatókat:  A színpadon egy-egy téma különböző felállásokban kerül kidolgozásra, így a nézők mintegy beavatottakká válnak. Az est hangulatát segíti a szintén ott születő zene, amely most 13 zenész közreműködésével valósul meg.  Ezen a napon Kőrösi Zoltán Az utolsó meccs című könyvét mutatja be Kukorelly Endre, Mészáros Tamás és Bárdos Deák Ágnes. December 30-án igazi elő-szilveszteri zenés kabaréra várja a közönséget Koltai Róbert. Az előadás felidézi a legendás kaposvári színház büféjének hangulatát, a fergeteges éjszakákat.  Az est különlegessége, hogy a közönség interaktív részvétele inspirálja majd a kabaréjelenetek, dalok, versek, egymásutánját. Nagy utazásban lesz része a kedves közönségnek!

A színházi előadások és a kabaré mellett a zenei programokat tekintve is igazán színes lesz az év vége: december 27-én koncert és táncház várja a közönséget: A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználva a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Céljuk ennek ellenére, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában.  Majd egy nappal később, 28-án a Colorstar mellett a Minimyst és a Transnomad is színpadra lép. „Bocs, de újra játszok” – mondta Nagy Kriszta Tereskova, akit december ezen a napon ismét hallhat-láthat a közönség a Gödörben!  Aztán szilveszter előtt egy nappal, fennállásának legsikeresebb évét készül közösen lezárni a Cloud9+. A több mint 100 koncertet, új videoklipeket és az első szabadtéri headliner koncerteket is magába foglaló 2016-os évet egy igazi, exkluzív klubbulival zárja a zenekar a Gödör Klub falai között. A Király utcai szórakozóhelyen – évzáráshoz méltón – elhangzik az összes fontosabb dal (mint például a Lights, a Radio, vagy a Breathe), valamint egyéb speciális meglepetésre is számíthatnak a rajongók. Az afterpartyról a Black Trap csapata gondoskodik majd.

godoresszencia_colorstar

Folytatva a hagyományokat szilveszterkor újra Depeche Mode Klub lesz, 3 teremben.  Január elsején pedig mi mással kezdhetné az új évet a Gödör, mint a Korai Öröm koncertjével. Előttük a Sardinelli, utánuk a Korai’s Banditos lép színpadra!

A programsorozat azonban újév első hetében is tartogat majd igazi csemegéket a látogatóknak: január 5-én, csütörtökön Bartók on Rock címmel, Bartók csodálatos világa elevenedik meg, egy kicsit modernebb, maibb hangulatban, Török Ádám és a Mini zenekar tolmácsolásában. A produkcióra vendégzenészekkel kiegészült együttes saját Bartók-feldolgozásait adja elő a Bartók Év alkalmából. Persze a legendás Mini szerzemények akusztikus előadása sem marad el ezen az estén. Másnap Bikini koncert, január 7-én, szombaton pedig a Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS csapatának évindító feltápászkodós koncertjén a Sziámi zenekar legjobb dalait hallhatja majd a nagyérdemű. A műsorban a legendás Sziámi dalokon kívül helyet kapnak URH, Kontroll Csoport és természetesen a legújabb ANDFFRIENDS slágerek is. Az ANDFRIENDS zenekar előtt a csak csajokból álló együttes, a HolyChicks forrósítja fel a hangulatot, a koncertek után pedig DJ Donaldrágó zenél kifulladásig.

2016. december 27.    
 • 19:00 Gyarmati Fanni naplója – Hámori Gabriella estje, Rendezte: Seres Tamás
 • 20:00 Rakéta Presszó, Góbé karácsonyi koncert, táncház a Tázlóval és a Góbé zenekarral
2016. december 28.
 • 19:00 „ Az utolsó meccs” – Kőrösi Zoltán könyvét bemutatja Kukorelly Endre, közreműködik Mészáros Tamás, a Kalligram kiadó igazgatója. Moderátor Bárdos Deák Ágnes
 • 21:00  Colorstar, Minimyst, Transnomad
 • 21:00 Spicc Színpad: Willany Leó Improvizációs Táncszínház – Tisölök
2016. december 29.
 • 20:00 Tereskova
2016. december 30.
 • 19:00 Elő-szilveszteri zenés kabaré Koltai Róberttel
 • 20:00 Cloud 9+ New Years Before
 • 23:00 Black Trap
2016. december 31.
 • 19:00 Depeche Mode Szilveszter 2016
2017. január 1.
 • Korai Öröm, Sardinelli, Korai’s Banditos
2017. január 5.
 • BARTÓK ON ROCK – MINI Acoustic World: Bartók csodálatos világa
2017. január 6.
 • 20:00 Bikinikoncert, előzenekar: TV Manci
2017. január 7.
 • Évindító feltápászkodós koncert: Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS: A legjobb SZIÁMI dalok a kezdetektől, előtte: HolyChicks, utána: DJ Donaldrágó

További részletek: godorklub.hu

Jegyek a Gödör Klub pénztárában, online pedig a TIXA és a jegy.hu oldalakon kaphatók.

Sajtóanyag: Gödör Klub

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s