festivals

Sziget 2017 – Major Lazer, Two Door Cinema Club, Bad Religion, Mac DeMarco az első adagban!

Még karácsony előtt, ma végre megérkezett a 2017-es Sziget első bejelentése, mely szokás szerint elég vegyesre sikeredett, hiszen szerepel benne többek közt a Major Lazer, a Two Door Cinema Club, a Bad Religion, Dimitri Vegas & Like Mike, Mac DeMarco, Oliver Heldens, Tom Odell, az Oh Wonder, Vince Staples, Dj Shadow és a Kensington is. Az ígéret szerint 2017 elején már érkezik is majd a következő adag, addig is alább a teljes lista!

A teljes most bejelentett névsor:

 • Major Lazer (Nagyszínpad)
 • Two Door Cinema Club (Nagyszínpad)
 • Dimitri Vegas & Like Mike (End Show – Nagyszínpad)
 • Bad Religion (A38 Színpad)
 • Mac DeMarco (A38 Színpad)
 • Oliver Heldens (Aréna)
 • Tom Odell (Nagyszínpad)
 • Oh Wonder (A38 Színpad)
 • Vince Staples (A38 Színpad)
 • Dj Shadow (A38 Színpad)
 • Kensington (A38 Színpad)
 • GTA (A38 Színpad)
 • W&W (Aréna)
 • GusGus (A38 Színpad)

A bejelentés a szervezők szavaival:

A jubileumi Sziget első bejelentésben hozza, amit várunk kedvenc fesztiválunktól: változatos stílusok, aktuális fellépők, akik közül többen új lemezanyaggal örvendeztetik meg a 25. Szigetet, 2017. augusztus 9-16. között. Ebben az évben pedig még “early bird” áron kínálják a jegyet a szervezők, amivel karácsonyi ajándék gyanánt is biztos sikerre számíthatunk. A most napvilágra került fellépők közt van például az utóbbi idők több megaslágerét is jegyző – várhatóan az év elején – új lemezt piacra dobó Major Lazer, a 25. Sziget End Show-ját celebráló világklasszis DJ páros, Dimitri Vegas & Like Mike vagy a szintén jövőre friss hanganyaggal jelentkező punk’n’roll banda, a Bad Religion.

Nézzük először a Nagyszínpadot: őrületes bulit ígér a Major Lazer fellépése, hisz’ a fáradhatatlan sztárproducer Diplo és társai mind show-hangulatban, mind látványban az élen járnak. A Lean On-tól kezdve a Cold Water-ig rengeteg fülbemászó világslágert hallhatunk majd, a rajongóknak külön öröm, hogy várhatóan év elején érkezik a legújabb, negyedik nagylemezük is. Minden évben elképesztően látványos és emlékezetes End Show zárja a Nagyszínpad programsorozatát, a 25. fesztiválon ezúttal nemcsak a látvány, hanem a hangulat is garantált, hiszen a sokszor még a rockzenekarok koncertjeinek hangulatát is lepipáló bulijaikról híres páros, Dimitri Vegas & Like Mike celebrálja a záróbulit, különleges tűzijáték-, fény- és lézershow kíséretében. A Nagyszínpad korábbi sávjaiba érkezik majd októberben megjelent harmadik nagylemezével az egyik legnépszerűbb észak-ír indie zenekar, a Two Door Cinema Club, és a huszonéves indie-pop dalszerző-énekes Tom Odell is.

Az A38 Színpadon lép fel Hollandia jelenleg legnépszerűbb indie-rock zenekara, az új lemezével telt házak előtt turnézó Kensington, ide jön a szupertehetséges és rendkívül sokszínű kanadai indierocker Mac DeMarco, de fellép a nemrég alakult londoni alt-pop duó, az Oh Wonder is. Visszatér a Szigetre a kaliforniai punk úttörőjének számító Bad Religion is, akik 17. nagylemezüket jelentetik meg 2017-ben. Az A38 Színpad hip-hop/elektronikus zenei kínálatát erősíti a legendás sztárproducer, DJ Shadow, jön Izland egyik legizgalmasabb zenei kollektívája, a GusGus, de fellép az egyszerre kaotikus-slágeres house-trap-ben utazó GTA duó is. A keleti parti hip-hop érzést pedig a huszonéves Vince Staples hozza el a Szigetre.

Az Arénában 2017-ben is elképesztő partikra számíthat a közönség: az első hírek szerint a line-up-ot gazdagítja az egyik legambíciózusabb elektronikus tánczenei producer, Oliver Heldens, de a holland szuperprodukció, a W&W is tiszteletét teszi a Szabadság Szigetén.

Sziget 2017 félárú diákbérletek >>>

Sziget 2017 normál jegyelővétel >>>

Bevezető: Fesztiválok Városa
Sajtóanyag: Sziget Fesztivál

Advertisements

8 thoughts on “Sziget 2017 – Major Lazer, Two Door Cinema Club, Bad Religion, Mac DeMarco az első adagban!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s