koncertek

Az USA nagy lépést tett a jegyüzérek visszaszorítása érdekében

Barack Obama, az Egyesült Államok lassacskán leköszönő elnöke a minap aláírta a Better Online Ticket Sales (BOTS) névre hallgató törvénytervezetet, ezentúl szövetségi bűntettnek számít az országban, ha valaki jegyvásárló szoftverekkel próbál nagy mennyiségű belépőhöz jutni koncertekre, fesztiválokra és más rendezvényekre. 

Az említett szoftverek és botok képesek arra, hogy a jegyértékesítés indulásánál több száz jegyet bezsákoljanak mindössze néhány másodperc alatt, majd ezeket a jegyeket a jegyüzérek akár tízszeres áron is árulhatják különböző, harmadik fél vagy akár saját maguk által üzemeltetett oldalakon. A most elfogadott törvény nemcsak azokat bünteti, akik használják ezeket a módszereket, hanem azokat is, akiknek a tudta mellett zajlik a dolog, de nem lépnek fel ellene, tehát a hivatalos jegyértékesítőknek is nagyobb figyelmet kell fordítaniuk ezután a tiszta tranzakciókra.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyakorlatban mennyire lesz elrettentő és hatásos a törvény, de nagyon fontos, hogy végre érdemben is felléptek a jegyüzérkedés ellen, ez pedig példaként szolgálhat a világ többi részén is.

Szöveg: Fesztiválok Városa
Forrás: Consequence Of Sound, Billboard

Advertisements

One thought on “Az USA nagy lépést tett a jegyüzérek visszaszorítása érdekében

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s