fesztiválhír

2019-től új helyszínt kaphat a Glastonbury Festival

Michael Eavis, a világ talán leghíresebb fesztiváljának atyja a BBC-nek beszélt a lehetséges új fesztiválterületről, mely az ötévente eleve megtartott szünetekben helyettesíthetné a Worthy Farmot.

Az új helyszínről egyelőre csak annyit árult el Eavis, hogy több mint 100 mérföldnyire a Worthy Farmtól, Közép-Angliában találtak egy alkalmas helyet, mely be tud fogadni közel 200 ezer embert évente. A hír egyébként nem meglepő, a Glastonbury egy ideje minden ötödik évet kihagyja (legközelebb 2018-ban), hogy a farm regenerálódni tudjon, de a “B” helyszín segítségével minden évben lehetne fesztivál. Michael Eavis egyébként annak sem zárta ki a lehetőségét, hogy végleges költözés legyen a dologból.

A Glastonbury-t 1970-es alapítása óta a Worthy Farmon rendezték meg, az első fesztiválra 1 font volt a belépő, mely mellé ingyen tejet és marhasültet is kaptak a fesztiválozók. Mára a Glasto a világ egyik legismertebb fesztiválja, ahová látatlanban is minden évben pillanatok alatt elfogy mind a 180 ezer bérlet.

Szöveg: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Andrew Allcock / Glastonbury Festival

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s