fesztiválhír · zenekar hírek

Guiding Star – Itt a Brains új klipje!

Egyedi, szürreális képi világú videoklippel lepte meg rajongóit karácsonyra a BRAINS zenekar: a “kép a képben” koncepciójú anyagban a földre érkező csillag egy táncosnő képében elevenedik meg, benne pedig – a klip különleges technikájának köszönhetően – az univerzum minden szépségét láthatjuk. A Guiding Star a csapat és Kálló Péter rendező második közös munkája – a hatalmas szakmai- és közönségsikert arató, emblematikus képi világú Balance klip után. A fiatal, tehetséges énekesnő, Szécsi Böbe közreműködésével készült dal természetesen felcsendül a csapat mai, Akvárium klub-beli második évzáró koncertjén is.

brains

A hazai fesztivál- és klubélet legsikeresebb elektronikus zenei produkciója, a BRAINS számára mindig is kiemelten fontos volt a vizualitás: évről évre egyre komolyabb és ambíciózusabb futurisztikus látványkoncepcióval viszi színpadra műsorát. Ezzel összhangban egyre komolyabb hangsúlyt fektetnek a klipekre is, amelyben méltó partnerre leltek Kálló Péter személyében. Második közös munkájuk egy több síkon értelmezhető vizuális alkotás.

 

“A Guiding Star vallomás egy olyan fiútól, aki elég pörgős életet él gyakori elhajlásokkal, de barátnője ennek ellenére támogatja és óvja őt nap mint nap.” – mesélt a dalról Kéri András (MC Columbo), a csapat énekese. – “A dal egyben egy köszönet is az összes lánynak, amiért ilyen türelmesek velünk, fiúkkal. Az ünnepek körüli megjelenés miatt a dalnak van egy meghittebb kicsengése is, tudatosan utal arra a bizonyos csillagra is, ami egykor az utat mutatta.”

Kálló Péter rendező elszakadt a szöveg elsődleges jelentésétől és egy mitikus lényt alkotott különleges képeivel.

“A vezércsillag egy lány: egy törékeny teremtés, egyfajta örömtáncot jár, mégis magában hordozza a csábítást, a “sötét oldalt”. A lány testét vetítővászonként használtuk, “kép a képben” jelleggel jelennek meg rajta csillagok, természeti tájak – szürreális világot hoztunk létre, amelyben a lény kettősségét tovább erősítik a rajta látható motívumok. A Szakács Evelyn által kitalált és előadott dupla koreográfia – lassú, lüktető és töredezett mozdulatsorok – pedig tovább erősíti a kettősség érzését. A képi alapanyagok a világ minden táján készültek – Chilében, Litvániában, a Balkánon és egy csomó helyen, amire már nem is emlékszem.”

A dal további különlegessége, hogy a korábbi sztárstátuszú kollaborátorok (Halott Pénz, Punnany Massif, Sian Evans, stb.) után ezúttal egy izgalmas, fiatal tehetséget, Szécsi Böbét választotta a csapat a dalban való közreműködésre. Böbe húszéves kora ellenére már számos produkció vendégeként hallatta különleges hangját (DiazMentha, Paperdeer, Karmapolis, Muzikfabrik, Belau).

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s