klubkoncertek · klubok

Tegan and Sara februárban a Dürer Kertben!

2016. júniusában jelent meg a Tegan and Sara duó nyolcadik nagylemeze, melyet idén februárban hozzánk is elhoznak, ugyanis 2013 után visszatérnek a Dürer Kertbe!

A páros egészen pontosan február 4-én érkezik majd újra Budapestre az igencsak jól sikerült, Love You to Death című albumukkal, mellyel ismét megmutatták, hogyan lehet egyszerre mainstream, mégis minőségi és élvezhető poplemezt készíteni. Az utóbbi években a nagy fesztiválokon is állandó fellépőkké léptek elő, de rájuk is érvényes, hogy igazán jól klubkörülmények közt működik a zenéjük.

a kanadai ikertestvérduó, Tegan Rain Quin és Sara Keirsten Quin a kilencvenes évek derekán, igencsak fiatalon, 15 évesen kezdett el együtt zenélni, az áttörés azonban 2004-es So Jealous című negyedik sorlemezével érkezett el. A dallamos indie irányából közelítő páros zenéjének varázsát többek közt – például a szoros testvéri köteléket nem számítva -, az adja, hogy mindkét lány szupertehetséges és sokoldalú multi-instrumentalista, akik lemezről lemezre képesek megújulni. A fejlődés és a változás persze tudatos, hiszen rengeteg különféle producerrel dolgoztak már – az utóbbi években például pont az amerikai slágergyáros Greg Dustinnal, aki dolgozott már Katy Perrytől kezdve Pinken át egészen Santigoldig. 2013-as Heartthrob című anyagukkal bőven átlépték a mainstream Rubiconját és a szakma és a rajongók mellett olyan előadók is rajongással nyilatkoztak róluk, mint Taylor Swift, aki meg is hívta vendégszerepelni őket.

Tegan and Sara @ Dürer Kert, Budapest

Szöveg: Fesztiválok Városa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s