concert · zenekar hírek

KosziJanka EP-bemutató az A38 Hajón!

Koszi Janka az egyik legfrissebb hang a hazai popzenei porondon. Bár eddig is hallhattunk már az énekesnőről, hiszen korábbi zenekarai (pl. The Acoustic Loops) mellett számos más magyar előadóval dolgozott együtt (a Subscribe-tól kezdve a PASO-n át Király Viktorig), illetve rendszeres vendége a Random Trip esteknek. Mégis mostanra találta meg azt a formációt, amivel igazán kifejezheti önmagát: ez a KosziJanka projekt, melyben kiváló zenészekkel közösen mutatnak be egy olyan eklektikus és zeneileg komplex világot, amely hűen tükrözi Janka érzékeny, mégis erőteljes és természetes személyiségét.

koszojanka

A KosziJanka projekt hátterében 2015 óta Szabó Zé is ott munkálkodik, akivel közösen szerzik a slágergyanús dalokat. Ezek egyike a legújabb, 2016 decemberében megjelent Be Alone című EP friss single-je, a Hol voltál? (Janka angolul és magyarul is énekel), melyet már több mint 22 rádióállomás játszik rotációban és egy jellegzetes hangulatú, érzéki, nyáresti videoklip is készült hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=NH4Zn6xzcnc. A Hol voltál? különlegessége a lüktető zenei alap mellett a közhelyektől mentes, izgalmas dalszöveg is, mely tökéletesen illik Janka kicsit füstös hangjához, és a dalon átsejlő határozott személyiségéhez, mely érdekes ellenpontja angyali megjelenésének.

A produkció különböző zenei stílusokat hordoz magában, melyekben a közös pont Janka egyedi hangja és zenei felfogása. A szőke énekesnő remek partnerekre talált zenekara tagjaiban: Szebényi Dániel billentyűn, Gerendás Dani a doboknál, Kőrösi Tibi basszusgitáron, Kővági Dani pedig gitárosként csatlakozott a formációhoz. Őket a Bubbles stúdióban felvett videójából lehet jobban megismerni: .

Az énekesnő emellett nemcsak a színpadon tevékenykedik, de a háttérben is sokat tesz a zenei szakma fejlődéséért: mióta elvégezte a Kőbányai Zenei Stúdiót, énektanárként dolgozik, így például a Voice és a Rising Star című műsorokban is láthatta a közönség, ahogy a versenyzőkkel gyakorol. Janka egyébként az éneklés mellett zongorázik és hegedül is.

2016 márciusában Viva Push előadóként indult el a KosziJanka projekt első debütáló dala My Own Home címmel, az élő bemutatkozásra pedig májusban egy MR2 Akusztik koncerten került sor.

koszojanka_event

Január 13-án az A38 Hajón végre élőben is megmutatják az év végén megjelent Be Alone EP zenei anyagát. Az estét a soulos, funkos, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl zenekarral osztják meg, akik szintén híresek kísérletező és improvizatív hozzállásukról, így érdemes lesz időben érkezni!

Sajtóanyag: MMM Press

Advertisements

One thought on “KosziJanka EP-bemutató az A38 Hajón!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s