fesztiválhír

Évindító lendület Pécsről – Made In Pécs 2017 beszámoló

Már egy ideje tudjuk, hogy Pécs irányából mindig várhatunk valamit, amire érdemes figyelni: jó csokor zenekar, az ország legméretesebb ’egyetemi napok’ bulija és most a Made In Pécs! Mit tud a rendezvény? Nos, az év egyik legdöglöttebb és legdepresszívebb időszakához kínál fűszert. Épp akkor, amikor már a gyomrodban kezd liftezni az évkezdő melózás, suli, vagy épp vizsgázás nyomott szürkesége, odaken egyet és egy január végéig kitartó vigyort mázol az arcodra.

21
Fotó: FV / Steiner Nikolett

Miről is volt itt szó 2017. január 7-én szombaton? Először is egy enyhe másnapról, mert a pénteki felvezető bulinak eleve nehéz is lett volna ellenállni. A jelek szerint már nem egész egy héttel szilveszter után a város ki volt éhezve a hömpölygésre, amihez többek közt a Random Trip adott alapot. Ha nem is a legkarakánabb RT buli volt, abszolút működött a Pécsi Est Caféban a hangulat-élesztés, a Szoba romkocsmás ízei szépen ívelték az estét, illetőleg a személyes kedvencemmé vált Karavella Pub személyzetével és hajnali vendégseregével való zárás pofás felkiáltójelet tett a bemelegítés végére.

06
Fotó: FV / Steiner Nikolett

A másnapra porciózott fesztiváladagban 109 zenekar szerepelt, 6 helyszínre leosztva, úgyhogy már délelőtt 10-től volt mit tenni. Kapásból meglepett, hogy már a ’korai’ órákban mennyien sorakoztak fel a közönség soraiba, és nem csak a rokon-haver publikum, hanem tényleges érdeklődők.

13
Fotó: FV / Steiner Nikolett

Érződött, hogy a 20 perces etapokra tényleg mindenki igyekszik odatenni magát, az pedig főleg ízlés kérdése volt, kinek mi jött be, de egy biztos, már délutánra rendesen pezsdült a belváros, egyes helyeken konkrétan a bejárathoz sem fértek oda az emberek.

25
Fotó: FV / Steiner Nikolett

Számomra ez az esemény nem arról szólt, hogy zeneileg cincáljam a produkciókat: volt, ami tetszett, volt, ami nem, de az összhatás nagyon jól állt a városnak. Érződött, hogy a zenészek és a közönség részéről is bőven van igény és kedv ehhez az évindító hangulat-lökethez, ez pedig átragadt minden látogatóra. Laza, jókedvű fílingelésről szólt ez az intenzív nap, ami miatt tényleg érdemes Pécsre szánni ezt a hétvégét (nem kihagyva a bemelegítő és levezető bulikat sem), mert akármilyen nyűgös is sokaknak a január, egy jó emléket már rögtön az elején zsebelhetünk, amivel valahogy már csak kihúzzuk a tavasz első sugaraiig.

A naptárba pedig már mehet a jövő évi kör:

mip2018

Made In Pécs 2017 galériánk >>>

Szöveg: Fesztiválok Városa
Fotók: Fesztiválok Városa / Steiner Nikolett

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s