fesztiválhír · kultúra

Finn Filmnapok a Toldi Moziban: Nők helyzete a filmiparban

2017. február 8-12. között hatodik alkalommal jelentkezik a Finn Filmnapok a Toldi moziban. Az eseményen öt nemzetközileg is díjazott alkotást láthatnak a nézők. A kisérőprogramokon olyan alkotók is részt vesznek mint, Laura Birn színésznő, Petri Kotwica, Ville Jankeri, illetve Amir Escandari rendezők és Tuomas Klaavo hangmérnök. Kiemelt témák között található a nők helyzetével és a sound design szerepével foglalkozó kerekasztal-beszélgetések. A filmes mustra az első rendezvény 2017-ben, amely az idén 100 éves Finnország tiszteletére rendeznek.

filnnfilmnapok2017_k

A FinnAgora által szervezett filmnapok rendkívül izgalmas időtöltést kínál az érdeklődőknek, hiszen, a díjnyertes alkotások mellett több, a finn és nemzetközi filmes szakmában is ismert alkotó tiszteletét teszi a vetítéseken, vagy az azokat követő kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon.  A nézők találkozhatnak Laura Birn színésznővel, Petri Kotwica, Ville Jankeri, illetve Amir Escandari rendezőkkel és Tuomas Klaavo hangmérnökkel.

Kiemelt témák a következők:
  • Mi is a sound design?  – (Tuomas Klaavo, Petri Kotwica)
  • Nők szerepe a filmiparban. – (Laura Birn, Petri Kotwica, Láng Annamária)

 

A filmeket finn nyelven, magyar és angol felirattal vetítik.  Jegyek a Toldi Mozi pénztárában vagy online, a http://www.toldimozi.hu-n kaphatók 2017 február 2-tól.

Sajtóanyag: Kortárs PR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s