fellépőbejelentés · fesztiválhír

Matapaloz 2017 – Újabb kihívót kap a Rock am Ring?

Még egészen friss a bejelentés, mely szerint június 16. és 17. között egy új nagy rock- és metálfesztivál indul idén a német Hockenheimring versenypályán, sőt egyből az első neveket is megkaptuk, köztük olyanokkal, mint a mindkét napon headlinerként fellépő Böhse Onkelz, a Slayer, a Five Finger Death Punch, a Papa Roach és az Anthrax. 

A dolog első olvasatra jól hangozhat a szcénában jártas fesztiválozók számára, szerintünk azonban újabb hasonló fesztivált indítani Németországban, ráadásul ebben az időszakban rendkívül kockázatos. 2015-ben a DEAG nevű cég szintén ugyanebben az periódusban szeretett volna betörni két ugyanerre a koncepcióra épülő fesztivállal a német piacra, de mindössze két év múltán kiderült (részletesebben ITT), hogy nincs valódi létjogosultsága sem a Rockavariának, sem pedig a Rock im Reviernek, pláne nem ennyire közel a Rock am Ring / Rock im Park pároshoz. A dolog pikantériája, hogy magát a Rock am Ringet is lebonyolító Marek Lieberberg Konzertagentur is próbálkozott még ilyen fesztiválok létrehozásával a nyár végén, de azok közül sem tudta megvetni a lábát egyik sem huzamosabb ideig, a legemlékezetesebb bukás talán a Rock ‘n’ Heim nevéhez fűződik, melyről ITT írtunk korábban.

Kérdés tehát, hogy a Matapalozzal most új fejezetet nyitó LiveGeist Entertainment mire megy majd a legsűrűbb, nyár eleji időszakban, ahol nem csak a Rock am Ringgel kell majd versenyeznie a fellépőkért és a közönségért, hanem az osztrák Nova Rock, a dán Copenhell, a francai Hellfest, a brit Download és a belga Graspop is beleköphet még a levesükbe. Egyelőre tény, hogy sikerült megfogniuk néhány jól csengő nevet, de az azért jelzésértékű már az első fesztivál előtt, hogy a kétnapos fesztivál mindkét napján ugyanaz az a zenekar lesz a kiemelt fellépő, még akkor is, ha Németországban legendás bandáról van szó.

Egyelőre persze érdemes kivárni, de szerintünk túl nagy fába vágta a fejszéjét a Matapaloz, melyre a jegyelővétel egyébiránt január 28-án indul, a kezdő bérletár pedig 129,99 euró lesz.

Matapaloz 2017 eddig bejelentett fellépők:

  • Böhse Onkelz
  • Slayer
  • Five Finger Death Punch
  • Papa Roach
  • Anthrax
  • Hatebreed
  • Suicidal Tendencies
  • Ignite
  • Toxpack

Matapaloz 2017 további infók >>>

Szöveg: Fesztiválok Városa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s