gasztro

Februárban rajtol az ország első Food Truck Rally-ja

Versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-osai, de a rally-n nem a gyorsaság, hanem a legjobb ízek számítanak majd. Február 24 és 26 között összesen 35 kocsi parkol majd be a Millenárisra, hogy a street foodok szerelmesei hideg, és kabát nélkül kóstolhassák végig a versenyre szánt egyedi kínálatot.

foodtruckrally2017

Február utolsó hétvégéjén street food arénává változik a Millenáris B épülete. A város legjobb food truck-jai: összesen 35 büfé kocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, ebből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült street food-okat egy szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak kedvenceikre étel, ital és édesség kategóriákban.

A versenyművek mellett a kocsik hagyományos kínálatából is válogathat a közönség, ahol vegák és húsimádók is garantáltan talál kedvükre valót. Ráadásul a street food-ok tálalásához, csomagolásához kizárólag műanyagmentes eszközöket használnak, a környezetvédelem jegyében.

foodtruck2017_02

Az eseményen családi és gyerekporgramokkal is készülnek, a szakmabelieknek pedig workshopokat szerveznek. Kiderül, hogyan érdemes food truck-ot építeni, és a látogatók azt is megnézhetik, milyen lesz az ország első street food plázája. Kovács Lázár főzőbemutatóval készül, a színpadon többek között Fábián Juli & Zoohacker, és Barbarastahl is koncertet ad.

Részletes program:
Mobilkonyha a színpad

Péntek:

  • 15h A magyar hal, mint streetfood- vendég: Kovács Lázár– Lázár Chef
  • 17h A hamburger titkai vendég: Susánszky Ádám és Takács Lajos– Zing Burger
  • 19h A Food Truck Rally zsűrijének értékelése

Szombat:

  • 13h A hekken túl! – balatoni büféforradalom? vendég: Bezerics Dani (Kishableány)
  • 15h A guruló séf- konyha az autóban vendég: Kaizer András (Morzsa Bisztro) Gál Attila (Piknik) és Szalai Dezső (Kanálgép)
  • 17h Ázsia ízei Budapest utcáin vendég: Song Wang Tao és Nguyen Thuy Phuong (Sao)

Vasárnap:

  • 13h A húsmentes street food
  •  15h Barbecue bárhol- mit, hogyan és miért érdemes? vendég: Serényi Zsolt (BPBARBQ) Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ)
  • 17h Tűzforró- Danka Chili bemutató és erősevő verseny
Workshop terem:

Péntek:

  • 16h Műanyagmentes jövő- zöldülő fesztiválok; Résztvevők: MSFE, Felelős Gasztróhős, DoremiToday

Szombat:

  • 16h  A finom étel csak fél siker- a kommunikáció és marketing fontossága; Résztvevők: Tőke Ildikó- közösségi marketing- Foxy, Pintér Árpád- ételfotós, Török Noémi- újságíró, NoSalty, Kiss Miklós- grafikus

Vasárnap:

  • 16h  Hogyan csináld?- Food Truck építés és a vállalkozás beindítása; Résztvevők: NÉBIH, konyha technológiai szakember, kivitelező
Bővebb információ >>>

Sajtóanyag: Positive

Advertisements

One thought on “Februárban rajtol az ország első Food Truck Rally-ja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s