fellépőbejelentés · fesztiválhír

Bánkitó 2017 – Slaves, A-Wa és The Picturebooks is lesz

Megérkeztek a Bánkitó 2017 első külföldi és hazai fellépői is, a tavalyi első külhoni előadók után idén még több hasonlóval lehet majd találkozni július 12. és 15. között.

A most bejelentett nevek közül mindenképp a brit garázsrock duó, a Slaves a legnagyobb, hazájukban már minden jelentősebb fesztivált kipipáltak, de már nálunk is jártak többször is, legutóbb tavaly, a Foals vendégeként a Budapest Parkban, a Bánkitóra új albumukat hozzák.

A szintén kétszemélyes, dögös blues rockban utazó The Picturebooks is visszatérő vendég Magyarországon, több alkalommal is felléptek már az A38 Hajón és a Szigeten is lehetett őket látni korábban. Idén ők is friss lemezzel jönnek.

A meglehetősen egyedi jelenség, a három jemeni zsidó nővér alkotta A-Wa is ismerős lehet, ők a budapesti Womexen mutatkoztak be idehaza, 2015-ben. A helyi folkdalokat elektronikus alapú hiphopba oltó trió első albuma tavaly jelent meg és elég nagyot szólt világzenei körökben.

A már említetteken kívül jön még az észt Argo Vals is, ő is megfordult már az országban több alkalommal is, aki esetleg nem ismerné, a Baltikum egyik legtehetségesebb gitárosáról van szó, aki nem igazán riad vissza az effektek használatától sem. Továbbá, hogy egy az elektronikus vonal is képviseltesse magát, az orosz Doyeq live is fellép majd a Bánkitón, de rájuk is lehetett már topogni a fővárosban.

A külföldi előadókon kívül az első hazai fellépőkre is fény derült, ott lesz a Middlemist Red, a Bohemian Betyars, a Fran Palermo, a Zagar, a Changing Grey live, az Anima Sound System, a Panel Surfers, a Makrohang, az Uffalo Steez, a Buster Keaton (UK), Route 8 és Imre Kiss is.

Bánkitó 2017 jegyelővétel és további részletek >>>

Szöveg: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Pooneh Ghana / NME

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s