fesztiválhír · turnék · zenekarok

A The National újra Európában a Sziget alatt!

Így november közepén járva lassacskán az augusztusi hírek is kezdenek sűrűsödni, ahogyan azt megszokhattuk. Tegnap este például a dán Politiken közölt egy interjút az amerikai The National gitárosával, aki elárulta, hogy 2017 augusztusában egy új fesztivált alapít Koppenhágában, ahol természetesen a zenekara lesz az egyik headliner.

A Haven Festival augusztus 10. és 11. közt érkezik, Aaron Dessner elmondása szerint pedig egy kisebb fesztivált tervez, maximum 10-15 ezer látogatóval, ahol elsősorban az általa nagyra értékelt zenekarok lépnek majd fel. Leginkább barátja, Justin Vernon (Bon Iver) Eaux Claires nevű fesztiváljára fog hajazni a dolog, ahol egyébként Dessner is besegít a szervezésbe, így van már rutinja e téren is a folyamatos producerkedés mellett.

A The National egyébként jelenleg új albumán dolgozik, melyhez megjelenési dátum egyelőre még nem kapcsolódik, de idén nyáron már játszottak új számokat élőben, tehát elég valószínű, hogy jövőre érkezhet a 2013-as Trouble Will Find Me folytatása, mi pedig bízunk benne, hogy 2011-es fellépésük után visszatérnek majd a Szigetre, a Haven Festival alapján legalábbis eléggé adja magát a dolog.

Szöveg: Fesztiválok Városa
Nyitókép: Shane McCauley

Leave a comment